Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Βαρουφάκης: Τα funds παίρνουν δάνειο των 100.000 με 3.000, το βγάζουν στο σφυρί στις 50.000 και οι 47.000 πηγαίνουν στα Cayman


Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης, στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, έκανε λόγο για «μεγάλη κακοφωνία σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, πολλή φασαρία, πολλές κραυγές, κοκορομαχίες». Αντέτεινε, όμως, ότι «αυτό που έχει σημασία για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας είναι η ουσία, τα πράγματα που αφορούν τις ζωές των ανθρώπων».
Αναφέρθηκε δε, χαρακτηριστικά και στην αλλαγή που, όπως είπε, θα δουν οι πολίτες στους λογαριασμούς του ρεύματος από την Πρωτομαγιά: «Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνδυασμό με την Μητσοτάκης Α.Ε και τη λεγόμενη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα χρεώνει ανά κιλοβατώρα 4,4 ευρώ, αντί 0,52 ευρώ που ίσχυε, δηλαδή πρόκειται για αύξηση 752%» και συνέχισε: «Έχετε ακούσει όλη αυτήν την κακοφωνία για το σύστημα ”Δήμητρα” του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, ότι ο Βαρουφάκης θα κλείσει τις τράπεζες, ότι τις έκλεισε τις τράπεζες… Όλα αυτά ξέρετε γιατί τα λένε; Αυτή η μαύρη προπαγάνδα των ολιγαρχών γίνεται για να μην ακούγεται το έγκλημα, η λεηλασία που γίνεται εναντίον σας, εναντίον των πολιτών εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, την Πελοπόννησο, παντού».

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια επισήμανε: «Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε κάνει παντιέρα μας τα κόκκινα δάνεια πολύ πριν μιλήσουν άλλοι για κόκκινα δάνεια. Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για το πώς θα έπρεπε να γίνεται η διαχείρισή τους, με τον ”Οδυσσέα” αντί για τον ”Ηρακλή”. Να μην υπάρχουν αυτές οι εταιρείες funds, οι οποίες έρχονται από το εξωτερικό, παίρνουν ένα δάνειο των 100.000 με 3.000, το βγάζουν στο σφυρί στις 50.000 και τις 47.000 τα βγάζουν στα Cayman Islands». «Αυτό είναι μια αφαίμαξη, μια λεηλασία, όχι μόνο οι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους αλλά και η χώρα θα χάσει γύρω στα 80 με 90 δισεκατομμύρια τα οποία θα πάνε στα Cayman Islands", υποστήριξε επίσης.
Εξ άλλου, προσέθεσε ότι «ο λόγος για τον οποίο έχετε ακούσει όλη αυτή τη μαύρη προπαγάνδα εναντίον του κόμματός μας είναι επειδή είμαστε το μόνο κόμμα που σας πληροφορούμε.» «Τους έχετε ακούσει μια φορά, αυτά που σας είπα μόλις, να λένε πως είναι ψέματα; Γιατί δεν το λένε; Να πουν ότι η περιγραφή μας, των κόκκινων δανείων και της αγοράς αυτής του ”Ηρακλή”, είναι δυσφημιστική και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια; Ποτέ. Πότε δεν θα τους ακούσετε να διαψεύσουν το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» σημείωσε.
Κλείνοντας ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως «ο λαός της Ελλάδας θα μας επιστρέψει στη Βουλή, πολύ πιο δυνατούς και θα συνεχίσουμε μέσα στη Βουλή να σχεδιάζουμε την ανυπακοή σε όλα αυτά που καταστρέφουν τη χώρα και την ερημοποιούν με πολύ συγκροτημένες προτάσεις, όπως όλα αυτά τα νομοσχέδια και τα σχέδια νόμου που έχουμε καταθέσει».
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του προς τα μέσα της Αλεξανδρούπολης, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη παρουσίασε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών στην εκλογική περιφέρεια Έβρου.
Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου που συντόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, ανακοινώθηκε ότι επόμενος σταθμός της περιοδείας Βαρουφάκη σε Θράκη και Ανατολική Μακεδονία, είναι οι Σέρρες. Εκεί, απόψε, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση του κόμματος στις 20.00 στον πεζόδρομο Χατζηϊακώβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα