Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Νέα απάτη στο διαδίκτυο: Παρήγγειλε αθλητικά παπούτσια και πήρε γυαλιά ηλίου «μαϊμού


Συνεχίζουν να αυξάνονται τα περιστατικά απάτης που αφορούν ηλεκτρονικές αγορές διαφόρων προϊόντων.
Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται από τις καταναλωτικές οργανώσεις, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα αφού οι καταναλωτές στην προσπάθεια τους να αγοράσουν φθηνότερα προϊόντα λόγω της μεγάλης ακρίβειας πέφτουν θύματα παρελκυστικών μηνυμάτων από το διαδίκτυο.
Μία ακόμη καταγγελία φέρνει στη δημοσιότητα το Dnews: Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα. Κατερίνα, η ίδια πραγματοποίησε παραγγελία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με γνωστή ετικέτα αθλητικών παπουτσιών. «Βρήκα δύο ζευγάρια παπούτσια σε προσφορά, τα παράγγειλα και τα πλήρωσα μέσω χρεωστική κάρτας. Όταν έφτασε η παραγγελία και άνοιξα το δέμα τα παπούτσια είχαν μεταμορφωθεί σε γυαλιά ηλίου και φυσικά «μαϊμού». Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την εταιρία αλλά δυστυχώς κανένας δεν απαντάει ούτε μέσω τηλεφώνου αλλά ούτε μέσω μαιλ. Κάπως έτσι έχασα 93 ευρώ».




Όπως υποστηρίζει η κα. Κατερίνα η ιστοσελίδα εμφανίζονταν όπως όλες οι άλλες. «Δεν έμοιαζε με άπατη και η έκπτωση στα προϊόντα δεν ήταν μεγάλη αλλά λογική. Το δέμα μου ήρθε από την Ουγγαρία. Είχα λάβει και άλλα μαιλ για την επιβεβαίωση της παραγγελίας οπότε δεν φανταζόμουν ότι θα πέσω θύμα απάτης».





Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτεροι προσοχή στους ψεύτικους ιστότοπους.
Μερικές συμβουλές είναι:
Προσέξτε τους ψεύτικους ή/και τους ιστότοπους που μοιάζουν με e-shop και που εμφανίζονται αυτή την εποχή του χρόνου - ειδικά εκείνους με προσφορές που φαίνονται «πολύ καλές για να τις προσπεράσετε». Δεν είναι δύσκολο για έναν εγκληματία του κυβερνοχώρου να δημιουργήσει έναν ιστότοπο μεταμφιεσμένο ως ηλεκτρονικό κατάστημα- ακόμη και έναν που είναι ασφαλισμένος με SSL/TLS (το μικρό λουκέτο που εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης για να υποδείξει έναν ασφαλή ιστότοπο). Μπορεί να φαίνεται «επίσημη», αλλά δεν εγγυάται ότι θα μπορέσετε να κάνετε μια νόμιμη αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα