Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023: Σε ποιες περιφέρειες επέλεξαν να κατέβουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ως είθισται, οι πολιτικοί αρχηγοί επιλέγουν δύο με τρεις περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιοι και μετά την ολοκλήρωση των εκλογών επιλέγουν ποια έδρα θα κρατήσουν.
Η εν λόγω απόφαση, το πού θα είναι υποψήφιοι δηλαδή, θεωρείται μια επιλογή ισχυρού συμβολισμού, αφού ο κάθε πολιτικός αρχηγός επιθυμεί μέσω αυτής να σηματοδοτήσει κάτι.
Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας και στην Α' Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του επιλογή έγκειται στο γεγονός ότι ο εν λόγω τομέας αποτελεί «κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ για την Α' Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός την επέλεξε, καθώς μετά από 34 χρόνια δεν θα βρίσκεται στα εν λόγω ψηφοδέλτια το όνομα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εκπροσωπούσε αυτή την Περιφέρεια από το 1989.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με τη σειρά του επέλεξε να «κατέβει» υποψήφιος στα Δωδεκάνησα, τις Σέρρες και την Α' Πειραιά. Για τα Δωδεκάνησα το είχε ανακοινώσει και ο ίδιος στη διάρκεια ομιλίας του από την Κω, μερικές μέρες πριν και, όπως εξήγησε, επέλεξε την Περιφέρεια στη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο. Όσο για τις άλλες δύο επιλογές, όπως είπε και ο ίδιος σε χθεσινή του συνέντευξη στο Kontr Channel: «Οι άλλες δύο επιλογές έχουν συμβολικό χαρακτήρα, για τις Σέρρες θεωρώ ότι δεν υπάρχουν κάστρα και είναι η στιγμή ακόμη και οι συντηρητικοί πολίτες να ψηφίσουν για την ζωή τους. Πειραιάς είναι το μεγάλο λιμάνι και θέλουμε να έχουμε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι λιμάνι που εμείς του δίνουμε μεγάλη σημασία. Είμαι εκεί για να τιμήσω την πόλη».
Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επέλεξε να θέσει υποψηφιότητα στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος σε ακόμα μία ή δύο περιφέρειες, με τις πληροφορίες να θέλουν να επιλέγει σίγουρα τον Νότιο Τομέα Αθηνών, καθώς είναι η περιφέρεια που εκλεγόταν η Φώφη Γεννηματά.
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα είναι υποψήφιος και αυτός στη γενέτειρά του τη Φθιώτιδα, αλλά και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και την Α' Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα