Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Λεβεντάκης κατά αντιπολίτευσης για τα έργα

Ευθύνες στην αντιπολίτευση για την άρνηση συμβούλων να ψηφίσουν έργα του δήμου επέρριψε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης σε συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με εκπροσώπους συλλόγων και το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας.
Όπως τόνισε, το βασικό είναι πως κινδυνεύουν να χαθούν 2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 1,5 εκ. αφορά σε έργα αναπλάσεων στην Κυπαρισσία. Σημείωσε πως χωρίς τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα, συμπληρώνοντας πως ήδη έχουν ψηφίσει "όχι" στη δημιουργία αθλητικού κέντρου στο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει η Περιφέρεια, με τα έργα εκεί να φτάνουν το 1,3 εκ. ευρώ.
Αυτό που αποφασίστηκε είναι οι σύλλογοι και το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας να καλέσουν σε συνάντηση τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να συζητήσουν τους λόγους που δεν ψηφίζουν τα συγκεκριμένα έργα.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Λεβεντάκης επισήμανε πως «με πολύ αγώνα ο δήμος εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για τις αναπλάσεις που είναι μείζονος σημασίας για την πόλη. Τα χρήματα όμως κινδυνεύουν να χαθούν, καθώς δεν ψηφίζουν (εννοώντας τις αντιπολιτεύσεις). Το ίδιο έγινε και με το αθλητικό κέντρο, όπου τα 300.000 τα κάναμε 1,3 εκ. με τον κ. Νίκα, αλλά ούτε αυτό το ψήφισαν και θέλουν διοικητήριο. Αν είμαι εγώ εμπόδιο για την Τριφυλία να τα παρατήσουμε. Αλλά ό,τι έργο έχει γίνει μας έχουν κάνει μήνυση, δεν τους αρέσει τίποτα, ακόμη και στον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου έκανε μήνυση ο κ. Κατσίβελας. Να μας καταλογίσουν οτιδήποτε, αλλά όχι ότι δε φέρνω έργα, αφού δεν ψηφίζουν τίποτα και οι λόγοι είναι πολιτικοί, να μην γίνει τίποτα, να μην πετύχει ο δήμαρχος». Σε άλλο σημείο είπε πως αν είχε αυτοδυναμία θα είχαν γίνει στην περιοχή πολύ περισσότερα, ενώ αναφέρθηκε και σε έργα που δεν μπορούν να προχωρήσουν, όπως η δημιουργία πλατείας στο Καλό Νερό.
Ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος ζήτησε να πάρουν θέση οι σύλλογοι και το Τοπικό Συμβούλιο για το τι θα γίνει με την ΠΕ3.
Ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος επισήμανε ότι πολλά συμβούλια οδηγούνται σε αναβολή, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν προσέρχονται.
Την ανάγκη να υπάρχουν χώροι άθλησης στην πόλη τόνισε η πρόεδρος του Δίωνα Δήμητρα Μιχαλοπούλου.
Από την Ένωση Ξενοδόχων ο Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε «ουτοπία να γίνει διοικητήριο στο οικόπεδο της Περιφέρειας, καλύτερα να γίνει ένα κλειστό γυμναστήριο. Η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι, ο καθένας πρέπει να δραστηριοποιηθεί».
Η πρόεδρος του Τ.Σ. Κυπαρισσίας Σόνια Τουρκολιά ζήτησε και από το δήμαρχο να βρεθεί μια λύση για την πλατεία Γαργαλιάνων, αφού εκεί έχει κολλήσει το τεχνικό πρόγραμμα, με το δήμαρχο να απαντά πως το Σάββατο θα δώσει συνέντευξή Τύπου στους Γαργαλιάνους για το θέμα.
Τέλος επικράτησε η πρόταση της κ. Τουρκολιά να καλέσουν σε συνάντηση τους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για όλα αυτά τα θέματα, με την οποία συμφώνησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Τερζής.

Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα