Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Το ΜΤΠΥ επαναφέρει την προεξόφληση μερισμάτων


Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια επαναφέρει τη χρηματική διευκόλυνση της προεξόφλησης μερισμάτων προς όφελος των μετόχων και μερισματούχων του, και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
 α) των μετόχων του Μ.Τ.Π.Υ. που έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία τους για συνταξιοδοτικούς λόγους και πληρούν τις προϋποθέσεις απονομής ατομικού μερίσματος και 
β) των μερισματούχων που τους έχει καταβληθεί από το Μ.Τ.Π.Υ. το ατομικό τους μέρισμα για μία και πρώτη φορά.
Η υποβολή αίτησης προεξόφλησης, για όσους εκ των ανωτέρω α ́ και β ́ δικαιούχων επιθυμούν, θα γίνεται μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας που θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Μ.Τ.Π.Υ. από 2/5/2023, χωρίς να απαιτείται οποιασδήποτε μορφής συνήθους επικοινωνίας μεταξύ πολίτη και υπαλλήλου του Ταμείου.
Η Διοίκηση του Ταμείου ενέταξε τη διαδικασία της προεξόφλησης μερισμάτων στο Έργο του ΕΣΠΑ με τίτλο «Ψηφιακή Αναβάθμιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα καινοτόμος διαδικασία για την ανάπτυξη της οποίας αξιοποιήθηκε, όλη η προηγούμενη εμπειρία από την χορήγηση των προεξοφλήσεων.
Η αίτηση προεξόφλησης, η ταυτοποίηση των στοιχείων του αιτούντος, η επεξεργασία της αίτησης, η έγκριση, η απόρριψη ή η ακύρωσή της, η επικοινωνία μεταξύ Μ.Τ.Π.Υ.-αιτούντος σε κάθε στάδιο της αίτησης, η πληροφόρηση για το δικαιούμενο ποσό προεξόφλησης, η κατάθεση του ποσού, και η ενημέρωση του δικαιούχου για την είσπραξη του ποσού αυτού θα γίνεται αυτόματα/ηλεκτρονικά και δεν θα απαιτείται ούτε τηλεφωνική, ούτε δια ζώσης επικοινωνία με το Ταμείο.
Στο μέλλον, με την ολοκλήρωση του προαναφερόμενου Έργου του ΕΣΠΑ, και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του Μ.Τ.Π.Υ., όπως αποτυπώνονται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2023, θα επαναξιολογηθεί η δυνατότητα χορήγησης χρηματικών διευκολύνσεων στις λοιπές κατηγορίες μερισματούχων και στους μετόχους του Ταμείου.
Η διοίκηση σε συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό του Μ.Τ.Π.Υ., έχουν αποδείξει σε όλη την ιστορική του διαδρομή ότι στέκονται στο πλευρό των μετόχων και μερισματούχων στο μέτρο που επιτρέπουν κάθε φορά οι οικονομικές δυνατότητες και η σύγχρονη τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα