Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge - Φόβοι για θύματα

Μέρος της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σ' αυτή σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει. Οχήματα έχουν πέσει στο νερό.
Συγκλονιστικά πλάνα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την κατάρρευση της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ. Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές όταν φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με τη γέφυρα μήκους 2,5 χιλιομέτρων.

Στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φάνηκε να υπάρχει έκρηξη καθώς η γέφυρα έπεσε πάνω στο εν λόγω πλοίο.
Το πλοίο φέρεται να είναι το Dali, ένα κοντέινερ με σημαία Σιγκαπούρης, το οποίο φαινόταν στις ιστοσελίδες εντοπισμού πλοίων να είναι τοποθετημένο ακίνητο κάτω από τη γέφυρα μετά τη σύγκρουση.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης δήλωσε ότι οι ομάδες έκτακτης ανάγκης αναζητούν τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στο νερό.
Ο αρχηγός Kevin Cartwright, διευθυντής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, δήλωσε ότι η κύρια εστίαση αυτή τη στιγμή είναι «η προσπάθεια διάσωσης και ανάκτησης αυτών των ανθρώπων».
Είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι αναζητούνται, αλλά χαρακτήρισε την κατάρρευση «εξελισσόμενο γεγονός μαζικών ατυχημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα