Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Το ΠΑΣΟΚ αναζητεί το διάδοχο του Αλευρά

Οι φήμες που ακούγονταν τις προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα, κυρίως μεταξύ των στελεχών στο νομό του κυβερνώντος κόμματος, για την υποψηφιότητα εκ νέου ή όχι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Δ. Αλευρά, επιβεβαιώθηκαν πλήρως.

Με ανακοίνωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το απόγευμα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος, μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να επιβάλλει το επαγγελματικό ασυμβίβαστο στον «Καλλικράτη».
Βεβαίως, η απόφαση του κ. Αλευρά δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.
Επ’ αυτής είχαν ενημερωθεί έγκαιρα όλα τα θεσμικά όργανα του κόμματος, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μεσσηνία, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών του νομού.
Από εκεί και πέρα, η αποχώρηση του κ. Αλευρά από την κούρσα των δημοτικών εκλογών θέτει στο κυβερνών κόμμα θέμα επιλογής επικεφαλής του ψηφοδελτίου για το Νοέμβριο του 2010.
Σαφώς οι οριστικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού θα χρειαστεί να γίνει ένας κύκλος συζητήσεων στα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, στην ονοματολογία των πρώτων ωρών μετά την ανακοίνωση, ακούγονται τα ονόματα του δημάρχου Θουρίας Γ. Σκαλαίου, του τέως δημάρχου Καλαμάτας Γ. Κουτσούλη, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και πρώην δημάρχου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Χρ. Μαλαπάνη, αλλά και του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτου.
Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το όνομα του επικεφαλής της «Ανθρώπινης και Όμορφης Πόλης» Β. Κοσμόπουλου, του οποίου την υποψηφιότητα επιθυμεί, όπως φαίνεται, η πλειοψηφία των μελών της δημοτικής ομάδας της μείζονος μειοψηφίας.
Η ανακοίνωση
του Δ. Αλευρά
Η χώρα μας διέρχεται την πλέον κρίσιμη περίοδο στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της.
Η προηγούμενη διακυβέρνηση αποδόμησε την οικονομία της χώρας, ευτέλισε τους θεσμούς, κατέλυσε τη διοικητική της λειτουργία, γενίκευσε τη διαφθορά.
Ο πρωθυπουργός και η σημερινή κυβέρνηση έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα διάσωσης της οικονομίας, ανάκτησης της αξιοπιστίας, αποκατάστασης της αξιοπρέπειας της χώρας.
Το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης» είναι βασική συνιστώσα της πολιτικής εξορθολογισμού της Διοίκησης, ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης, αλλαγής του μοντέλου διοικητικής συμπεριφοράς και πολιτικής αποτελεσματικότητας της χώρας.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 συμμετείχα για πρώτη φορά ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας.
Παρά τα προβλήματα, το δυσμενές πολιτικό ισοζύγιο της πόλης, τα προβλήματα του εσωκομματικού περιβάλλοντος, ο συνδυασμός μου κατέγραψε ποσοστό 49,7% στην επικράτεια του Δήμου, ενώ στην πόλη της Καλαμάτας πλειοψήφησε με ποσοστό 51%.
Από το έτος 2007, ως επικεφαλής της παράταξης στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, εργάστηκα για την ενότητα της δημοτικής παράταξης και του χώρου μας. Σήμερα, η παράταξη είναι ενωμένη και συμπαγής. Έτοιμη να δώσει αγώνες και να νικήσει.
Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισα να μη συμμετέχω ως υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου Καλαμάτας.
Η απόφασή μου αυτή υπαγορεύθηκε κυρίως και αποκλειστικά, από την εγκαθίδρυση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου στο νέο νόμο.
Είμαι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, στον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο.
Η άσκηση της δικηγορίας είναι ο μοναδικός τρόπος βιοπορισμού, εμού και της οικογένειάς μου.
Στην παρούσα συγκυρία, μου είναι αδύνατο να υπερβώ τα ζητήματα που μου δημιουργεί η διάταξη για το ασυμβίβαστο.
Γι’ αυτό, ενημερώνω δημόσια τους συμπολίτες μου, τους οποίους ευχαριστώ για την εκτίμηση και στήριξή τους, αλλά και προκειμένου να διαμορφωθούν έγκαιρα οι εξελίξεις.
Είναι προφανές ότι θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα της παράταξης, στη νίκη της και στην προοπτική της.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα