Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Κυπαρισσία Ανοίγουν τα χειρουργεία

Παραδίδονται τελικά την Παρασκευή τα νέα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, έργο που είχε καθυστερήσει, λόγω οικονομικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων.
«Την Παρασκευή φεύγει ο εργολάβος από μέσα, κάνουμε όλες τις δοκιμές των μηχανημάτων, ώστε να διαπιστώσουμε αν δουλεύουν σωστά, και ξεκινάμε. Βέβαια, έχουμε δρόμο μπροστά μας, γιατί πρέπει να αποστειρωθούν τα χειρουργεία, να μπουν τα μηχανήματα, τα χειρουργικά κρεβάτια, κ.λπ. Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα δεν έγιναν οι παράλληλες εργασίες που έπρεπε να έχουν γίνει, για την προετοιμασία» μας είπε χθες ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Πάνος Μπόζος.
«Η λειτουργία των χειρουργείων ήταν το μεγάλο μου άγχος από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο Νοσοκομείο. Όμως, σε σύσκεψη που είχαμε εδώ την περασμένη εβδομάδα, όπου συμμετείχαν ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας κ. Γιαννακέας, οι εργολάβοι, ο μελετητής του έργου, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και γιατροί, ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια. Σε παράλληλη επαφή και με τη ΔΥΠΕ, καθώς και με το Υπουργείο, λύσαμε ένα πρόβλημα, το οποίο είχε κακοφορμίσει. Ήταν τυπικές διαδικασίες που, όμως, είχαν κωλύσει. Με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας, που επιβλέπουν το έργο, είμαστε ακόμη σε άμεση συνεργασία και μας βοηθούν πολύ».
Ο κ. Μπόζος πρόσθεσε ότι το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, με τα αναβαθμισμένα χειρουργεία του, αποκτά πλέον άλλη οντότητα, αφού τίθεται σε πλήρη λειτουργία. «Θα μπορούν να εργασθούν οι χειρουργοί, οι ορθοπαιδικοί, ο οφθαλμίατρος, ο ουρολόγος, ο γυναικολόγος… Όλοι αυτοί, οι οποίοι ένα χρόνο τώρα έμεναν ανενεργοί. Γιατί, ουσιαστικά, νοσοκομείο χωρίς χειρουργεία δεν μπορεί να υπάρξει. Το θέμα της παράδοσης των χειρουργείων ήταν η πρώτη μου έγνοια, γιατί, εκτός των άλλων, έρχεται και η τουριστική περίοδος, αυξάνεται ο κόσμος στην περιοχή, και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Όσον αφορά στην ποιότητα του έργου, εγώ ειδικός δεν είμαι, αλλά απ’ ό,τι μου είπαν οι ειδικοί, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά».  Της Μαρίας Νίκα
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα