Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Σαμαράς: Επικίνδυνο φάρμακο τα μέτρα...

Μόλις ένα 24ωρο μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Παπανδρέου. "Οι σπατάλες της ΝΔ θα αποκαλυφθούν και δεν θα μείνουν ατιμώρητες" απάντησε ο Γ. Πεταλωτής που προανήγγειλε νέο εκλογικό νόμο

Ένα μόλις 24ωρο μετά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου καταλογίζοντάς του την ευθύνη για τις επιθετικές κινήσεις των κερδοσσκόπων.

«Η νέα κυβέρνηση άρχισε να μιλάει για "Τιτανικό", να δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι η οικονομία βουλιάζει, ότι "δεν υπάρχει σάλιο". Και τότε δεχθήκαμε την επίθεση των κερδοσκόπων, από την οποία δεν συνήλθαμε ποτέ» είπε ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας που συμπλήρωσε τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ συμπιέζει μέχρις ασφυξίας το βιοτικό επίπεδο. Είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση, πριν από λίγους μήνες κραύγαζε ότι "λεφτά υπάρχουν" και έταζε στους πάντες τα πάντα»......
..........

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιέξοδες πολιτικές «ακατάσχετο λαϊκισμό και κραυγαλέα αναξιοπιστία» που επιβάλλουν στην αντιπολίτευση «να μην ταυτιστεί μαζί της και να μην παρασυρθεί από τη φθορά της».
Χρεοκόπησε η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία
«Χρεοκόπησε ένα πολιτικό σύστημα που επί δεκαετίες αναδιένειμε δανεικά και όχι κοινωνικό πλεόνασμα, χρεοκόπησε ένα σύστημα που επί δεκαετίες επεξέτεινε το κράτος συνεχώς και συμπίεσε τον ιδιωτικό τομέα, ένα σύστημα που ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα και επέβαλε τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία παντού».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι τα μέτρα που λαμβάνει θα «επιτείνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης».

Χειρότερο το φάρμακο από την αρρώστια

«Δόθηκε στην Ελλάδα ένα "φάρμακο" πιο επικίνδυνο κι από την αρρώστια που προσπαθεί να θεραπεύσει» ήταν το δηκτικό σχόλιο που χρησιμοποίησε ο κ. Σαμαράς για να συμπληρώσει ότι «δεν μπορούμε να σώσουμε δήθεν την Οικονομία διαλύοντας την κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά στην άρνησή του συναινέσει στη δέσμη των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος. «Όπου σκληρά μέτρα, οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση, σε μείωση των φορολογικών εσόδων, σε επίμονα υψηλά ελλείμματα, που απαιτούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Που θα οδηγήσουν σε ακόμα βαθύτερη ύφεση, σε ακόμα μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων σε ακόμα πιο επίμονα ελλείμματα. Και σε νέα σκληρότερα μέτρα».
Πεταλωτής: Οι τεράστιες σπατάλες θα αποκαλυφθούν
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, δια στόματος Γ. Πεταλωτή, ανακοίνωνε ότι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία η οποία θα εξετάσει ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες είναι θέμα χρόνου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «αμηχανία μπροστά στις τεράστιες ευθύνες της» και συμπλήρωσε ότι «οι τεράστιες σπατάλες θα αποκαλυφθούν και αυτό θα γίνει όχι με διάθεση ρεβανσισμού αλλά γιατί δεν μπορεί να εμπεδώνεται πλέον αυτό το αίσθημα της ατιμωρησίας. Ο κ. Σαμαράς καλά θα έκανε να εννοεί τη συγνώμη που απηύθυνε στον ελληνικό λαό».
Προ των πυλών νέος εκλογικός νόμος
Ωστόσο ο κ. Πεταλωτής με αφορμή την πρόταση για μείωση των βουλευτών αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την αλλαγή του εκλογικού νόμου και σύντομα θα «παρουσιάσει την πρότασή της για ένα εκλογικό σύστημα που επιτέλους θα βάζει τέλος στο δίαυλο μεταξύ πολιτικής και χρηματοδότησης και θα διασφαλίζει την ύπαρξη ισχυρών κυβερνήσεων».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε και δέσμη μέτρων αντιμετώπισης της ανεργία μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ενώ παρουσίασε και στοιχείς σύμφωνα μετά οποία το τελευταίο τρίμηνο επιτυγχάνονται και οι στόχοι του προϋπολογισμού και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Δημήτρης Αλειφερόπουλος
ηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα