Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η ωρα της μεγάλης ευθύνης για τους αυτοδιοικήτικούς, στα Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.....

γράφει και σχολιάζει ο Αλχημιστής

....."Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σήμερα αιφνιδιαστικά στην κατάθεση του σχεδίου νόμου για τον «Καλλικράτη», παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα για την έναρξη της διαβούλευσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας! Καλέσαμε .... " είναι λόγια του Προέδρου της ΕΝΑΕ! Πραγματικά εκφράζουν την μεγάλη έκπληξη που ένοιωσε ο αυτοδιοικητικός κόσμος και ιδιαίτερα εκείνος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν έμαθε για την ....πρόωρη κατάθεση του νομοσχεδίου.
Προφανώς για να προλάβει, ο τέως Δήμαρχος Πάρου, τις εξελίξεις, οι οποίες μέρα-μέρα διογκώνονταν, και τις οποίες δεν μπόρεσε να ελέγξει….

Εκμεταλλεύεται την εκτίμηση που έχει στον πρόσωπό του ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κος Γιώργος Παπανδρέου, και εκθέτει την Κυβέρνηση, μη σεβόμενος αυτό που το ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χαρακτήρισε καινοτομία, με περισσό κομπασμό , την Διαβούλευση!
Τα έγραψε όλα, στα παλαιότερα των υποδημάτων του, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα.
Έλλειψη πολιτικής σκέψης;
Δείγμα φασιστικής διοίκησης;
Έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας και πολιτικής λειτουργίας;
Ότι και να 'ναι, δεν παύει να προσβάλει βάναυσα όλο τον αυτοδιοικητικό κόσμο.
Οφείλουμε έτσι, όλοι, να δώσουμε στον αυταρχικό Κο Ραγκούση θερμά συγχαρητήρια!

ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

Και τώρα; Τι γίνεται τώρα; Λένε πως έρχεται μια μέρα στη ζωή σου, που πρέπει το μεγάλο ναι ή όχι να πεις. Με αίσθημα ευθύνης για τις γενιές που πέρασαν, αλλά και κυρίως γι αυτές που έρχονται. Τι θα κάνει τώρα ο Κος Ξύγκας; Πίστευε τα όσα έλεγε, ή τα έλεγε για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου; Θα αποδεχθεί τα τετελεσμένα ή θα συνεχίσει να αγωνίζεται, για ότι αυτός πιστεύει ηθικό και δίκαιο; Θα φτάσει μέχρι την παραίτηση, που απειλεί ότι θα κάνει ο δήμαρχος Γαργαλιάνων, ή όχι;
Εγώ πιστεύω πως όχι! Το πολύ να βγάλει κάποια ανακοίνωση, να στείλει κάποια επιστολή και τελείωσε το θέμα εκεί!
Ο Κος Σωτηρόπουλος
Έλεγε ότι αγωνίζεται για τον δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά!!!!! Πολλοί είπαν ότι αυτό ήταν αδύνατο και από κάτω κρυβόταν «Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία»! Πράγμα που έγινε!
Τι θα κάνει τώρα;
Θα δηλώσει ικανοποίηση ή θα διαμαρτυρηθεί και αυτός για το ξαφνικό του πράγματος και το έλλειμμα δημοκρατίας; Και με ποιο τρόπο;
Γνώμη μας είναι ότι εξασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αποδοχή του νόμου, και δεν πρόκειται να κάνει τίποτα!
Ο Κος Σαπέρας
Συνέχιζε να αγωνίζεται για αυτό που είχε υιοθετηθεί στην αρχή από όλους. Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά! Το πιο δύσκολο από όλα! Τελικά δεν έγινε. Τι θα πράξει τώρα; Θα καταδικάσει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού; Ή θα πεισθεί τοις κεινων ρείμασι;
Γνώμη μας είναι ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ίδωμεν.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του Καλλικράτη λήγει με ικανοποίηση όλων των αιτημάτων της Κυπαρισσίας!
Είναι σε όλους φανερό, ότι η παράδοση που θέλει να ικανοποιούνται οι ηγεμονικές τάσεις της γείτονος, επαληθεύονται, γι άλλη μια φορά.

Τούτο Φαίνεται και από τα λεχθέντα στο Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας: Νοιάζεται για τον εαυτόν του και τα προσωπικά συμφέροντά του, όποιος…… εναντιώνεται στην δημιουργία του καινούργιου Δήμου Τριφυλίας με έδρα την …… ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!!!
Να κηρυχθεί εχθρός της περιοχής ο Κος Νίκας και ανεπιθύμητος!!! Και άλλα τέτοια αστεία και ευτελή!!!!!!

Το μέλλον θα δείξει ότι η συγκεκριμένη επιλογή του Δήμου, Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, είναι η ταφόπλακα της ανάπτυξης των Φιλιατρών!
Όποιοι κοντόφθαλμοι νοιάζονται μόνο για το μικροσυμφέρον τους και δεν αντιλαμβάνονται το μεγάλο κακό της πόλης, θα τους κρίνει η Ιστορία!
Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιούνται να πουν ότι τάχα δεν ήξεραν!
Θα έχουν προδώσει τον τόπο τους για μια αμφιλεγόμενη επανεκλογή!!!!
Καλώ όλους τους κατοίκους του Καποδιστριακού δήμου Φιλιατρών να εναντιωθούν στην ετσιθελική απόφαση της Κυβέρνησης για την δημιουργία του δήμου Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία!
Θίγονται βασικά συμφέροντά τους!

Τέλος ένα έχω να πω:
Θα είναι συνένοχοι και υπόλογοι στην ιστορία και τις μελλοντικές γενιές, για το μαρασμό που θα επακολουθήσει για την πόλη των Φιλιατρών, όσοι αποδεχτούν την δημιουργία δήμου Τριφυλίας με έδρα την ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!!!!! Τολμήστε το! Παραιτηθείτε!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα