Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Στη σκιά του Καλλικράτη.....

Ξεικήνισε σήμερα η γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας.
Το απόγευμα και ώρα 7, στο Βορρέειον πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά άνοιξε τις "πύλες της" η 4η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας .

Η γιορτή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τους Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, και Αυλώνας, το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τους εκπροσώπους των παραγωγών, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ο νομάρχης, ο δήμαρχος, πλήθος κόσμου (20-30φιλιατρινοί και 30-40 κυπαρισιώτες κλ.π.) Ο Δήμαρχος έκφρασε την λύπη του για τήν ξαφνική κατάθεση του Καλλικράτη και την άρνηση του Υπουργού, να ακούσει έστω τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών.... Μερικοί θερμόαιμοι θέλησαν να εκφραστούν για την τελική κατάληξη του Καλλικράτη, αλλά επεκράτησαν τελικά οι πιο ψύχραιμοι....
Τελικά , την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές , συνεχίζεται η εκδήλωση.....
Στα περιθώρια της γιορτής, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, επιβεβαίωσε την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού, να αγνοήση παντελώς τον Πρόεδρο της......

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί ένα μήνα μετά το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς και τα Πλαστικά Κρήτης.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Agrenda και ο Αgrotypos.

To πρόγραμμα της Γιορτής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα