Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση της κίνησης των «58» στην Καλαμάτα τέλος Ιανουαρίου

Ο ΜΠΕΝΟΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ!!! ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ... 
(διαβάστε το δημοσίευμα του ΘΑΡΡΟΥΣ)

Προχωρούν στη συγκρότηση Επιτροπών Πρωτοβουλίας σε 52 νομούς
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, γνωστότερη ως κίνηση των  «58», αποφάσισε να... ανοίξει το βήμα της και να προχωρήσει στη συγκρότηση, όχι μόνο επιτροπών σε κάθε νομό της χώρας, αλλά και σε ανάλογες εκδηλώσεις, όπου θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και γενικότερα της χώρας.
Μάλιστα, στην Καλαμάτα προγραμματίζεται μια ανάλογη εκδήλωση στις 31 Ιανουαρίου, με ομιλητές τον πρώην υπουργό και δήμαρχο Σταύρο Μπένο, το δικηγόρο και υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ στη Μεσσηνία στις τελευταίες εκλογές Γιάννη Καούνη και τον πανεπιστημιακό Παναγή Παναγιωτόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», ήδη την κίνηση των «58» στην Καλαμάτα στηρίζουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, πολλά τοπικά στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ανεξάρτητοι πολίτες.

Στον κατάλογο των μελών ανήκουν ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουτσούλης, που σημειώνει ότι ελπίζει στην παραπάνω κίνηση, όχι όμως χτισμένη πάνω σε παλιά υλικά, ο πρώην αντιδήμαρχος και αρχιτέκτονας Γιώργος Κυριακόπουλος και ο εκπαιδευτικός Μπάμπης Κάρβελης. Με θετικό τρόπο βλέπει την κίνηση και ο τέως αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Χρήστος Μαλαπάνης. Βέβαια, ο κατάλογος των στελεχών περιλαμβάνει και πολλά άλλα ονόματα.
Οι συντονιστές των «58» πιστεύουν πως έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν συγκροτήσει Επιτροπές Πρωτοβουλίας και στους 52 νομούς της χώρας. Αυτό οδηγεί εκ των πραγμάτων σε τοπικές συνεργασίες, ανεξάρτητες από τις επιδιώξεις των ηγεσιών. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους σε σχέση με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, γιατί, όπως λένε, δεν επιθυμούν «εσωτερικές εντάσεις» που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα.
Τέλος Φεβρουαρίου τοποθετείται και η ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων των «58», που, όπως αναφέρεται, δε θα έχουν χαρακτήρα κυβερνητικής πρότασης, αλλά «πολιτικού αφηγήματος» για την πορεία της χώρας. Θα είναι, λένε, ένα κείμενο που θα επιδιώκει, κυρίως, ευρύτερες πολιτικές συσπειρώσεις σε διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη συνέχεια, και σε οργανωτικά σχήματα και σε κυβερνητικές προτάσεις.
Πάντως, σε επίσημο κομματικό επίπεδο, η κίνηση των «58» προκάλεσε εμφύλια διαμάχη στη ΔΗΜΑΡ, όπως και στο ΠΑΣΟΚ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς που συνεδρίασε χθες επί τρίωρο, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και κυρίως στο θέμα της κίνησης των «58» και την προχθεσινή προαναγγελία δημιουργίας νέου φορέα με νέο όνομα, σύμβολα, πρόγραμμα και πρόσωπα, σε εκδήλωση που έγινε στο Περιστέρι, στην οποία μίλησαν ο πανεπιστημιακός Γιάννης Βούλγαρης και ο Σταύρος Μπένος.
Από στελέχη της πλειοψηφίας ασκήθηκε κριτική στα τρία στελέχη της μειοψηφίας (Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο) που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση των «58», ενώ ανάλογη κριτική διατύπωσαν μέλη της μειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή προς την πλειοψηφία, για τις επαφές και τις συζητήσεις με παράγοντες και προσωπικότητες του χώρου της Κεντροαριστεράς που έχουν επιφυλάξεις με την πρωτοβουλία των «58».
Από την άλλη πλευρά, «εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μιλάει μόνο το ΠΑΣΟΚ», τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του κόμματος, σχετικά με δημοσιεύματα -που με αφορμή ομιλία του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη σε προχθεσινή εκδήλωση της πρωτοβουλίας των «58» στο Περιστέρι- κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για απορρόφηση του κόμματος, απώλεια της αυτονομίας του, αλλαγή του ονόματος και των συμβόλων του.
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα