Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Αυτές είναι «επενδύσεις»!


Theodoros Skylakakis
Θυμόσαστε τις προάλλες που αναφέρθηκα στο πως απορροφώνται τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Χθες η Καθημερινή αποκάλυψε μια άλλη καταπληκτική ιδέα της κυβέρνησης.
Ψάχνοντας να βρει πως δεν θα απολύσει αυτούς που έβαλε σε διαθεσιμότητα, ανακάλυψε μια νέα «μαγική» φόρμουλα.
 Με τα λεφτά του ΕΣΠΑ θα δημιουργήσει λέει η Καθημερινή μια νέα εταιρία «κοινωνικής οικονομίας» (εννοεί στην πραγματικότητα κομματική οικονομία, αν υπολογίσουμε πως διορίστηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι), που θα παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας στους δήμους με τους υπαλλήλους να έχουν και το ρόλο του μετόχου και να πληρώνονται με χρήματα του ΕΣΠΑ (30 χιλιάδες ευρώ ο καθένας δηλαδή 10 χιλιάδες το χρόνο για μια τριετία).

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τα τελευταία που έχει στη διάθεσή της η χώρα για να κάνει σοβαρές αναπτυξιακές επενδύσεις (ιδιωτικές ή συγχρηματοδοτούμενες) και να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς στα διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά, να μειώσει την εφιαλτική ανεργία και να αυξήσει το ΑΕΠ, δίνονται με περίτεχνες δικαιολογίες ως μισθοί ημι-δημοσίων υπαλλήλων.
 Όσο για τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μακροχρόνια άνεργοι και έχουν φτάσει το 1,4 εκ., αυτοί όπως είναι γνωστό είναι τέκνα ενός κατώτερου θεού. Είναι πολίτες όχι πελάτες, όπως αυτοί που θα ζήσουν με τα λεφτά του ΕΣΠΑ για ακόμα τρία χρόνια και μετά βλέπουμε! Υποθέτω ότι όλα αυτά θα μπουν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. 
Αυτές είναι άλλωστε «επενδύσεις». Έτσι έρχεται τρέχοντας η ανάπτυξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα