Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κινούμενη άμμος το τοπικό ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών στη Δήμο Καλαμάτας

Γιάννης Χριστόπουλος: το 2014 ξεκινά με πολλές ελπίδες από την πλευρά ........ του ΠΑΣΟΚ!!!!!!!
Δήλωση του Γρ. Μασούρα στο «Θ»: «Ενδιαφέρομαι να ηγηθώ ψηφοδελτίου»
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες, λέει ο λαός. Τι γίνεται, όμως, με αυτά τα οποία «βάρυνε» ο καιρός και η πολύχρονη πορεία στη θάλασσα της... εξουσίας και από υπερωκεάνια έγιναν ψαροκάικα; Κι αυτά, απ' ό,τι φαίνεται, έχουν πρόβλημα.
Αφήνουμε τους γρίφους και περνάμε στην ουσία. Ο λόγος για το τοπικό ΠΑΣΟΚ και την πολιτική που θα ακολουθήσει στις εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Καλαμάτας.
Την περασμένη Τετάρτη, κατά την κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο γραμματέας και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Γιάννης Χριστόπουλος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι το 2014 ξεκινά με πολλές ελπίδες από την πλευρά του κόμματός του.
Το ρεπορτάζ, όμως, λέει ότι, τουλάχιστον, για το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας τα πράγματα δεν είναι εύκολα.
Από την πλευρά του και κάποια άλλα στελέχη θέλουν ο υποψήφιος δήμαρχος να μην έχει σχέση με τον «κομματικό σωλήνα», αλλά να είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής στην τοπική κοινωνία.

Άλλωστε, αυτή είναι και η επίσημη φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιοι χωρίς χρίσματα και πρόκριση προσώπων με προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό και κεντροαριστερό προφίλ, έτσι ώστε να εξυπηρετείται παράλληλα και το σχέδιο για το κοινό εκλογικό σχήμα των ευρωεκλογών με τους «58» και τις υπόλοιπες συνεργαζόμενες πολιτικές κινήσεις.
Με τέτοια πολιτική μαγιά και προφίλ θεωρείται ότι το αποτέλεσμα των υποψηφίων θα είναι αρκετά ικανοποιητικό.
Στην εκδήλωση κοπής της πίτας, εκτός από τους συνήθεις παριστάμενους, το «παρών» έδωσε και ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γρηγόρης Μασούρας, ο οποίος εμφανίστηκε σε κομματική εκδήλωση έπειτα από καιρό.
Ρωτήσαμε τον ίδιο, αν η παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν από... κομματικό καθήκον ή είχε κι άλλες ερμηνείες. Η απάντησή του στο «Θάρρος» ήταν χωρίς περιστροφές και ξεκάθαρη: «Βεβαίως και όχι. Ενδιαφέρομαι να ηγηθώ του ψηφοδελτίου για το Δήμο Καλαμάτας. Υπάρχουν κάποιες διαβουλεύσεις σ’ αυτό το επίπεδο, μένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθούν».
Βέβαια, εκτός από τα «θέλω» του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και του πρώην αντιδημάρχου, υπάρχει και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας. Η παράταξή του έδωσε το 2010 έναν αγώνα δύσκολο, χωρίς καμία κομματική υποστήριξη και σήμερα ηγείται της αντιπολίτευσης. Σε δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει προς όλες τις πλευρές ότι επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος, εκτός κι αν υπάρξει ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και συνεργασιών. Κι έχει, βεβαίως, κάθε δικαίωμα να δηλώνει ανάλογα, αφού ο θεσμικός του ρόλος τού δίνει το δικαίωμα.
Το ερώτημα, λοιπόν, που θα κληθεί σύντομα να απαντήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή είναι τι κάνουμε, με δεδομένο το κλίμα που υπάρχει. Θα ψάξει για άλλες λύσεις και συμμαχίες ή θα προχωρήσει στη συγκρότηση ψηφοδελτίου που θα ξεκινάει από το ΠΑΣΟΚ και, ενδεχομένως, θα περιλαμβάνει κάποια πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής;
Το ερώτημα είναι δύσκολο, η απάντησή του εμπεριέχει πολιτικό ρίσκο, αλλά ο χρόνος που απομένει για να αποφασίσει είναι βραχύς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα