Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ο υπουργός του «μηδενός» Μιχελάκης το σκέφτεται για Δήμαρχος Αθηναίων

Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης για τις πιθανότητες να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας.
Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι: «Θα είμαι υποψήφιος αν μου του ζητήσει ο Σαμαράς. Εγώ δεν ακολουθώ προσωπικές στρατηγικές, οτιδήποτε αποφασίσει ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα, είτε να φύγω από υπουργός και να παραμείνω βουλευτής, είτε να είμαι υποψήφιος, εγώ θα το υπηρετήσω». [parapolitika]
Epikairo: Μετά τη θητεία του Γιάννη Ραγκούση από το υπουργείο Εσωτερικών έχουν παρελάσει κατά σειρά: Καστανίδης (5 μήνες), Γιαννίτσης (6 μήνες), Μανιτάκης (1 μήνα), Στυλιανίδης (12 μήνες) και ο Μιχελάκης είναι Υπουργός τους τελευταίους 7 μήνες. Μεταρρύθμιση έχει να γίνει στο υπουργείο από την εποχή Ραγκούση. Από τον Καλλικράτη, τα stage, τη Διαύγεια, την ιθαγένεια, την απογραφή δημοσίων υπαλλήλων-συνταξιούχων, το καθολικό ΑΣΕΠ, το σχέδιο νέου εκλογικού νόμου και χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και και, στο απόλυτο μηδέν του Στυλιανίδη και του Μιχελάκη. Η δήλωση μάλιστα του τελευταίου αφήνει το παράθυρο ανοιχτό να πάει για Δήμαρχος, ο υπουργός που στην αρμοδιότητά του ανήκει και ο Καλλικράτης. Εγείρεται μείζον ηθικό θέμα, μιας και προ καιρού η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποφάσισε να αφήσει τον Καλλικράτη ως έχει, αφού όμως επί μήνες έλεγε ότι θα τον αλλάξει, ιδίως ως προς το 42% για την εκλογή Δημάρχου.

Κατ' επέκταση, η σημερινή δήλωση Μιχελάκη, μας δίνει το δικαίωμα να τεκμαίρουμε ότι δεν προχώρησε η βελτίωση του Καλλικράτη (βλέπε ενιαίο ψηφοδέλτιο), όχι λόγω της δήθεν διάσωσης της μεταρρύθμισης Ραγκούση, αλλά λόγω προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών του νυν υπουργού. Εφόσον επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα Μιχελάκη, θα μιλάμε για την ύψιστη ανηθικότητα, όπου ο εν ενεργεία Υπουργός Εσωτερικών θα κατεβαίνει υποψήφιος για προσωποπαγές αξίωμα, καταρρίπτοντας κάθε έννοια πολιτικής ηθικής. Είναι σαν ένας υπουργός Δικαιοσύνης π.χ. να κατεβαίνει για το αξίωμα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου ή ο υπουργός παιδείας για Πρύτανης Πανεπιστημίου. Αυτοί οι άνθρωποι οκ να μην σέβονται τους εαυτούς τους, αλλά και τους θεσμούς; Και ιδιαίτερα σ' ένα υπουργείο "κλειδί", με αρμοδιότητες καίριες, όπως μας τις έκανε γνωστές ο Ραγκούσης με το έργο του..

- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7407-o-ypourgos-tou-midenos-mixelakis-to-skeftetai-gia-dimarxos-athinaion?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.Gm8Vp871.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα