Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Οι μισές αλήθειες του Μπαρόζο για το δημοψήφισμα


Ο κ. Μπαρόζο, στη χθεσινή του ομιλία στο Ζάππειο για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.,  αναφέρθηκε στις δυσκολίες του ελληνικού προγράμματος. Ο ίδιος σημείωσε τα πολιτικά προβλήματα και τις κρίσεις στην εγχώρια σκηνή, αναφερόμενος στην πρόταση για δημοψήφισμα, αλλά και στις αλλαγές κυβέρνησης...
Δίπλα στον Μπαρόζο έσκασε ένα πλατύ χαμόγελο ο Σαμαράς και οι εντολοδόχοι των ΜΜΕ προχώρησαν σε υποτιμητικούς τίτλους για το δημοψήφισμα και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Μόνο που ο Μπαρόζο, λέγοντας αυτά,  έπρεπε να έχει και μία βούλα στο μέτωπο διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνει τον Ινδό και μεις δεν είμαστε από το Νέο Δελχί.
Η πολιτική κρίση προέκυψε διότι αυτό το ρημάδι το πολιτικό πρόγραμμα, ο Αντώνης Σαμαράς το χαρακτήρισε απώλεια εθνικής κυριαρχίας σε διάγγελμά του στην εθνική εορτή της χώρας της απελευθέρωσής μας από τους Γερμανούς.
Οι άνθρωποί του είχαν ήδη προ πολλού καταλάβει τα πεζοδρόμια και τις πλατείες αντιδρώντας έτσι για αυτό το ρημάδι το πολιτικό πρόγραμμα, μέρος του οποίου ήταν και το PSI, επιχειρηματολογώντας με ισοδύναμα και τρίτους δρόμους.
Η ΝΔ, χέρι χέρι με το σημερινό εχθρό ΣΥΡΙΖΑ, γέμιζαν με προμήθειες από αυγά και γιαούρτια τα αντίσκηνα, τα οποία ξέστησαν μόλις έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου· όχι επειδή άλλαξε κάτι, επειδή οι μεν ήρθαν στην εξουσία και οι δε την πλησίασαν. 

Και ο ελληνικός λαός έπρεπε να μείνει φιμωμένος, δίχως δικαίωμα άποψης, σε όλη αυτή τη σκευωρία που διαδραματιζόταν το φθινόπωρο του 2011. Πώς είναι δυνατόν να αποφασίσει ο λαός για τις ίδιες του τις τύχες; Αφού έχει «διορίσει» αντ' αυτού την Τρέμη, το Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Πρετεντέρη. ''Ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος, δεν ξέρει ούτε θέλει το καλό του'', μας το λένε κατάμουτρα για ακόμη μία φορά και μεις απαντάμε με τη σιωπή μας ή ακόμη τη συγκατάβασή μας. Κάποιοι το κάνουμε και βελάζοντας, αναμασώντας το όπιο που μας ταΐζουν.

Δείτε τι έλεγε ο Σαμαράς στο διάγγελμά του τον Οκτώβριο του 2011, τις περίφημες αναφορές του στο λάθος. Και ας στείλει κάποιος το βιντεάκι μεταφρασμένο  στον δις «ανήξερο» Μπαρόζο, και λέω δις διότι υπήρξε και η πρωθυπουργία Καραμανλή!
Αγαπητέ κύριε Μπαρόζο, την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας δεν την έφερε ούτε το δημοψήφισμα ούτε οι μάγοι με τα δώρα. Υπάρχει ονοματεπώνυμο -> Αντώνης Σαμαράς_

Σχετ.:  Ξέρεις τίποτα, Αντώνη; #11_November_2011   
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7398-oi-mises-alitheies-tou-barozo-gia-to-dimopsifisma?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.1KPbwxnw.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα