Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Κατά της αυτοαξιολόγησης δάσκαλοι και διευθυντές, γύρισαν την πλάτη στους σχολικούς συμβούλους

Μαζική αποχή υπήρξε από τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων τους οποίους είχαν καλέσει για ενημέρωση χθες οι σχολικοί σύμβουλοι.
Η πρώτη συνάντηση είχε οριστεί στις 9.30 το πρωί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ για τις 11.00 είχαν προγραμματιστεί στο 11ο Δημοτικό Καλαμάτας, αλλά και στο 2ο Δημοτικό Μεσσήνης.
Στα τρία αυτά σχολεία υπήρχαν συγκεντρωμένοι δάσκαλοι που είναι κατά της αυτοαξιολόγησης και είχαν κηρύξει στάση εργασίας, ενώ στο πλευρό τους στάθηκαν και οι διευθυντές των σχολείων.
Όπως μας είπε η δασκάλα Χριστίνα Λαδά, «αυτό γίνεται στο πλαίσιο του νόμου για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Έχει στοιχίσει 3.5 εκατομμύρια ευρώ η αξιολόγηση, ενώ αδιαφορούν που τα σχολεία είναι γεμάτα προβλήματα, κυρίως κτηριακά. Με αυτή την κίνηση τα έχουμε μπλοκάρει παντού στην Ελλάδα».
Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου δήλωσε στο «Θάρρος» ότι διαφωνεί με την εν λόγω αξιολόγηση, αφού πλέον στο δημόσιο δεν έχουν το δικαίωμα να βάλουν άριστη βαθμολογία σε κανέναν και έτσι ουσιαστικά βάζουν «ένα συνάδελφό τους υποψήφιο για διαθεσιμότητα».
Π.Μπ.


tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα