Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Κρούγκμαν: Σοκάρει το ότι δεν συμμαχούν οι Νότιοι

"Το ευρώ είναι ένας ζουρλομανδύας", δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος. Κάνει λόγο για ευρωζώνη με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Βερολίνου και προειδοποιεί ότι το ενιαίο νόμισμα τελικά διχάζει τη Γηραιά Ήπειρο.

Κρούγκμαν: Σοκαριστική η απουσία συμμαχίας στις χώρες του Μνημονίου
Δριμεία κριτική κατά της Γερμανίας αλλά και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ευρωζώνη αποκλειστικά προς το συμφέρον του Βερολίνου άσκησε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.
«Αυτό που σοκάρει είναι η απουσία συμμαχίας των οφειλετών κρατώνγια να πουν 'κοιτάξετε, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά κάντε μας τη χάρη'» δήλωσε μιλώντας στον Irish Examiner καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τις χώρες που έχουν προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
«Το ευρώ είναι ένας ζουρλομανδύας, κατά συνέπεια υπάρχουν περιορισμένα περιθώρια ελιγμών. Ακόμη και η ελάχιστη χαλάρωση, όμως, μπορεί να σημαίνει κάπως λιγότερο απαίσια ζωή για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η κατάσταση στην οποία διοικείται το ευρώ αποκλειστικά για το συμφέρον της Γερμανίας θα γίνει πολύ χειρότερη. Το ευρώ που επρόκειτο να ανοίξει τον δρόμο για την ευρωπαϊκή ενότητα θα οδηγήσει τελικά σε μία πολύ διχασμένη ήπειρο, που νιώθει εξαπατημένη από τον πυρήνα» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα