Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

«Πόντιος Πιλάτος» η Δημοτική Αρχή για το βίο και την πολιτεία του Θόδωρου Καράμπελα

Ο βίος και η πολιτεία του σκουπιδοεργολάβου Θόδωρου Καράμπελα, ο οποίος αντιμετωπίζει πληθώρα κατηγοριών για μια σειρά από αδικήματα και έχει ήδη προφυλακιστεί, δεν ενδιαφέρει τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. Ο αποκλειστικός μεταφορέας των απορριμμάτων του Δήμου, ο επιχειρηματίας που πήρε επτά (7) εκατομμύρια ευρώ συνολικά για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, είναι για τη Δημοτική Αρχή αθώος μέχρι να αποφανθεί οριστικά η Δικαιοσύνη.
Αυτή ήταν η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Θ. Βασιλόπουλου, αλλά και του δημάρχου Παν. Νίκα, όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ρώτησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ηθική διάσταση του προβλήματος, μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.
Η Δημοτική Αρχή, όπως από τις δηλώσεις των παραπάνω σχολιάστηκε, σε καμία περίπτωση δεν επικροτεί την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων. Για τη σχέση της με τον κ. Καράμπελα, σχολίασαν πως η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και μέχρι να υπάρξει τελεσίδικο αποτέλεσμα, δεν μπορεί να προδικαστεί το παραμικρό. Σε κάθε περίπτωση, δε, η συνεργασία των δύο πλευρών είχε όλες τις νόμιμες εγκρίσεις από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Πάντως, υπογράμμισαν ότι η σύμβασή του με το Δήμο Καλαμάτας έχει διακοπεί εδώ και τέσσερις μήνες.Από την άλλη πλευρά, να υπενθυμίσουμε ότι, όπως είχε παραδεχθεί δημοσίως ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Ι. Καμβυσίδης, δεν υπήρχε ενδελεχής έλεγχος από τη Δημοτική Αρχή, εάν ο εργολάβος, στον οποίο είχε αναθέσει ο Δήμος τη διακίνηση των απορριμμάτων, τα μεταφέρει σε νόμιμο χώρο ή όχι. Λειτουργούσε, δηλαδή, με τη λογική, να τα ξεφορτωθώ εγώ κι εσύ κάνε ό,τι νομίζεις, πήγαινέ τα όπου εσύ θες. Από μένα να φύγουν.
Έτσι, υπέγραφε μια σύμβαση με τον εργολάβο –για την ακρίβεια, προχωρούσε σε απευθείας αναθέσεις-, προσδίδοντας στο έργο μεταφοράς των απορριμμάτων το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, επικαλούμενος, συνήθως, την αναγκαιότητα διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Να σημειωθεί, επίσης, πως ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, στο παρελθόν, ότι οι όροι της σύμβασης των δύο πλευρών δίνουν ενδεχομένως την ευχέρεια στον εργολάβο για υπερβολικό πλουτισμό.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη


tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα