Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τα CDS της ηλιθιότητας

του Γιώργου Προκοπάκη 
 Με την έκδοση εντάλματος για τον Φιλιππίδη, πολλοί ανέσυραν την ιστορία των CDS του ΤΤ, ως τεράστιο σκάνδαλο. Με συνωμοσίες ποιός αγόρασε τα συγκεκριμένα χαρτιά, από το συγκεκριμένο ΤΤ. Λες και κάτι που πουλιέται και αγοράζεται, με τυποποιημένα συμβόλαια, σε οργανωμένες αγορές, αλλά αν δεν είναι το συγκεκριμένο χαρτί με άρωμα Φιλιππίδη ή Παπαδόπουλου δεν μπορεί να βρεθεί στην τιμή που θέλει ο αγοραστής. Πόσο απατεώνες είναι αυτοί που τα διακινούν και πόσο ηλίθιοι αυτοί που τα χάφτουν και τα διακινούν ως παπαγαλάκια!
Ανασύρθηκε ένα γελοίο κείμενο, κάποιου βλαμμένου ή απατεώνα από το Unfollow. Οι ψεκασμένοι του Unfollow θέλουν να πιστεύουν και να πιστεύουμε πως μπορεί να υπήρξε στιγμή που κάποιος θα έβαζε €27 δις για να ασφαλίσει ένα χρεώγραφο ονομαστικής αξίας €4 δις. Πόσο πιο ηλίθιος μπορεί να είναι όποιος αναπαράγει αυτή την μπούρδα των απατεώνων του Unfollow.Όσο για τον Φιλιππίδη που αγόρασε (και τον Παπαδόπουλο) που πούλησε, ας αποφασίσουν οι ηλίθιοι. Τζογάρησαν στην ελληνική χρεοκοπία και είναι πράκτορες του εβραιομασονικού λόμπυ ή διέπραξαν απιστία που δεν τα κράτησαν μέχρι τέλους; Τα δε CDS μπορεί να τα κρατάει κανείς χωρίς να πληρώνει τα ετήσια ασφάλιστρα;


Οι ηλίθιοι δεν λαμβάνουν καν υπ´ όψιν ότι όταν πληρώθηκαν τα ασφάλιστρα μερικές μέρες μετά το PSI η συνολική αξία των ασφαλίστρων που πληρώθηκαν ήταν λιγότερο από $3 δις! Πόσο πιο ηλίθιοι μπορεί να είναι αυτοί που χάφτουν τις μπούρδες που πλασσάρουν οι απατεώνες. Αν δουλέψετε τα νούμερα του Unfollow θα δείτε πως η συνολική αξία των ασφαλίστρων έπρεπε να είναι πάνω από €230 δις. Μπράβο μας λοιπόν! Βάλαμε τα κορόιδα τους traders να πληρώσουν €230 δις για να ανακτήσουν $3 δις! Η Ελλάδα τσάκισε, κατά Unfollow, τον καπιταλισμό-καζίνο! 

Και μια παρατήρηση ακόμη. Είναι τα CDS που έσωσαν την Ιταλία τον Αύγουστο 2011 όταν ξεκίνησε η φυγή κεφαλαίων προς Ελβετία και ο Μπερλουσκόνι έκανε πολιτική ενάντια στον Τρισέ. Είναι τεκμηριωμένο πολλαπλώς. Εάν δε παρακολουθήσει κανείς την πορεία των ελληνικών spreads, θα δει καθαρά πως όταν πούλησε το ΤΤ έριξε τα spreads. Ένα μήνα μετά κατάφερε ο ΓΑΠ να σηκώσει το τελευταίο μεγάλο ομόλογο με οριακά ανεκτό επιτόκιο, 6.2%.

Η ιστορία με τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ δεν έχει να κάνει με την ιστορία των CDS. Η δικαιοσύνη θα δείξει την ενδεχόμενη λαμογιά με τα δάνεια. Ποιός θα δείξει την ηλιθιότητα των ψεκασμένων;

/metarrythmisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα