Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 20 κατηγορούμενοι, 15 εντάλματα, δύο συλλήψεις για υπόθεση δανειοδοτήσεων

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 20 κατηγορούμενοι, 15 εντάλματα, δύο συλλήψεις για υπόθεση δανειοδοτήσεων
Σε βάρος πρώην προέδρων του Τ Τ, μελών της διοίκησης, μελών της επιτροπής δανειοδότησης καθώς και επιχειρηματιών που πήραν τα δάνεια
Είκοσι κατηγορούμενοι και γιγαντιαία επιχείρηση σύλληψης 15 από αυτών, είναι το περιεχόμενο δικογραφίας για την υπόθεση δανειοδοτήσεων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Τα 15 εντάλματα σε βάρος πρώην προέδρων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μελών της διοίκησης της τράπεζας, μελών της επιτροπής δανειοδότησης καθώς και επιχειρηματιών που πήραν τα δάνεια, εκδόθηκαν από τον ανακριτή κ. Γεώργιο Ανδρεάδη και την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου.
Ηδη έχουν συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης και ο πρώην διοικητής του ΤΤ Κλέων Παπαδόπουλος.
Την έρευνα της υπόθεσης έκανε η εισαγγελέας του τμήματος Διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου. Κατά τη Δικαιοσύνη η τράπεζα ζημιώθηκε με το ποσό των επισφαλών δανειοδοτήσεων κατά 500.000.000 ευρώ. Τα δάνεια χορηγήθηκαν την περίοδο 2006-2011, ήταν ύψους 200.000.000, αλλά αφορούν και την υπόθεση Καρούζου και άλλες 10 τράπεζες για 300.000.000 ευρώ.
Για την υπόθεση του ΤΤ πορίσματα έχει καταρτίσει και η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η Αρχή κατά του Ξεπλύματος. Τα πορίσματα της κεντρικής τράπεζας, πάντως δεν εντοπίζουν τις επισφάλειες, οι οποίες αναδεικνύονται από τη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες, που έχουν δώσεις εγγυήσεις με την προσωπική τους περιουσία. Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος εντοπίζει ποια δάνεια ελήφθησαν από ορισμένους επιχειρηματίες, χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ενώ μεταξύ των υπό σύλληψη επιχειρηματιών είναι και ζευγάρι που πήραν δάνειο 20.000.000.
Το σχετικό πόρισμα της Αρχής, αλλά και της Δικαιοσύνης κάνει λόγο για δάνεια ανεπίδεκτα είσπραξης. Οι κατηγορίες είναι αυτές της απιστίας σε βάρος των στελεχών της τράπεζας, της συνέργειας σε απιστία για τους επιχειρηματίες και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα