Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δώστε... ό,τι προαιρείσθε απάντησε σε συνταξιούχο ο Χ. Θεοχάρης

Δώστε... ό,τι προαιρείσθε απάντησε σε συνταξιούχο ο Χ. ΘεοχάρηςΜΕΣΩ TWITTER
Να δίνουν άτυπα όσα μπορούν καλεί εμμέσως τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δόσεις της εφορίας ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, όπως έγραψε ο ίδιος σε φορολογούμενο μέσω Twitter.
Συγκεκριμένα, συνταξιούχος έστειλε μήνυμα στο twitter του κ. Θεοχάρη, λέγοντάς του ότι πρέπει να πληρώσει σε 12 δόσεις την οφειλή στην εφορία, αλλά δεν μπορεί, και θα ήθελε να γίνουν 24 οι δόσεις.
Και ο κ. Θεοχάρης απάντησε πως αυτό δεν γίνεται, εάν ο φόρος αντιστοιχεί στο οικονομικό έτος 2013, αλλά συμπλήρωσε: «Δίνετε άτυπα όσα μπορείτε».
Εξηγώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την ανάρτησή του, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σημειώνει:
«Στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δεν έχουν ούτε τα ουσιαστικά δεδομένα για να μπορέσουν να μπουν σε ρύθμιση, δηλαδή δεν μπορούν να αντέξουν το ποσό της δόσης, αλλά ούτε τα τυπικά δεδομένα, δηλαδή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση παρ' όλο που μπορούν να πληρώσουν τη δόση, τότε θα πρέπει να κάνουμε μια άτυπη συμφωνία, να δηλώσουν τι περίπου μπορούν να πληρώσουν -φυσικά κάποιο ποσό που να έχει κάποια αξία, με την έννοια να μειώνει την οφειλή τους» τονίζει ο κ. Θεοχάρης και προσθέτει:
«Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνουμε υπόψη την πρόθεση του φορολογουμένου να μειώσει το χρέος του. Απλώς ζητάμε να ενημερώνει και την εφορία ώστε να είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει και να δείχνει έτσι ότι έχει την πρόθεση να καταβάλει τις οφειλές του».
Δώστε... ό,τι προαιρείσθε απάντησε σε συνταξιούχο ο Χ. ΘεοχάρηςΕρωτηθείς πάντως αν ο φορολογούμενος που δείχνει καλή πρόθεση εξυπηρέτησης των φορολογικών του υποχρεώσεων, μπορεί και να μπλοκάρει ενδεχόμενες κατασχέσεις, ο κ. Θεοχάρης απαντά πως ναι μεν αυτή η πρόθεση λαμβάνεται υπ' όψιν, αλλά δεν υπάρχει καμιά νομική εξασφάλιση ότι το Δημόσιο δεν θα προχωρήσει σε κατασχέσεις.
Προσθέτει πάντως πως οι κατασχέσεις αφορούν ιδιαίτερα τις περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν εισοδήματα, έχουν πηγές, αλλά δεν καταβάλουν τις οφειλές τους όχι γιατί πραγματικά βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, αλλά γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα