Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Έκοψαν την πίτα τους και το γιόρτασαν με ζωντάνια και δύναμη στο ΚΑΠΗ!

Τη δική τους γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών! Μια γιορτή γεμάτη ζωντάνια, δύναμη, κέφι, πειράγματα, χαμόγελα και αισιοδοξία για τη ζωή!
Ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, το μέλος του Φορέα και επί σειρά ετών στη διοίκηση του ΚΑΠΗ Χαράλαμπος Παγάνης, η προϊσταμένη του Κέντρου Δήμητρα Τέλιου, το προσωπικό και, βεβαίως, τα μέλη του ΚΑΠΗ αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, ενώ ακολούθησε τσιμπούσι με λαχταριστούς μεζέδες, εδέσματα και γλυκίσματα που ετοίμασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ και οι άνθρωποί του!
Για μια ακόμη φορά, στον οικείο για τα μέλη του ΚΑΠΗ χώρο του εντευκτηρίου του Κέντρου, αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της ύπαρξής του στην πόλη των Φιλιατρών και η επιτακτική ανάγκη για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του!
Για να λειτουργήσει το ΚΑΠΗ και να μπορεί επαρκώς να ανταποκριθεί στο ρόλο του, χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση και από το Δήμο Τριφυλίας και από το κράτος! Σε μια εποχή, δε, που διαρκώς τα κοινωνικά προβλήματα εντείνονται και αυξάνουν οι έχοντες ανάγκη υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής μέριμνας, ψυχολογικής στήριξης και πρόνοιας, άθλησης και ψυχαγωγίας, ο ρόλος του Κέντρου καθίσταται πρωταγωνιστικός!


Μιλώντας στα μέλη και το προσωπικό, ο κ. Κανελλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που ξαναντάμωσαν στο πολύ ωραίο ΚΑΠΗ των Φιλιατρών, για το οποίο σημείωσε: «Είναι ένας θεσμός, που θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρηθεί και να ανθίσει ακόμα περισσότερο!».
Συνεχίζοντας ευχαρίστησε το προσωπικό του ΚΑΠΗ «που έχει κάνει τα πάντα για να το έχουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορούμε! Τη Δήμητρα, τα κορίτσια, όλο το προσωπικό και, ασφαλώς, το “διευθυντή”, ας τον πούμε έτσι, τον Μπάμπη τον Παγάνη!».
Με τη σειρά του, ο κ. Παγάνης εξέφρασε τις ευχές του για το νέο χρόνο, λέγοντας: «Να είμαστε όλοι καλά, να έχουμε υγεία! Αυτό είναι το πρωτεύον για ’μας, που είμαστε σ’ αυτή τη “νεαρή” ηλικία!». Συμπλήρωσε, δε: «Παρότι η περίοδος είναι κρίσιμη και οι καταστάσεις δύσκολες, προσπαθούμε κι εμείς, αλλά περισσότερο εσείς (σ.σ. τα μέλη) να το διατηρείτε ζωντανό με τη συμμετοχή σας και με τις εκδηλώσεις που κατά διαστήματα εδώ διοργανώνουμε. Η σημερινή εκδήλωση, που είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, είναι μια από τις εκδηλώσεις αυτές που μας δίνει την ευκαιρία να μαζευόμαστε όλοι εδώ, να βλεπόμαστε, να ανταλλάσσουμε σκέψεις και απόψεις και ευχές.
[…] Στο μέτρο του δυνατού κάνουμε αυτά που μπορούμε, αλλά εκείνο που δίνει στη διατήρηση του ΚΑΠΗ τη ζωντάνια και τη δύναμη, είστε εσείς, η συμμετοχή η δική σας!».
Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους στο εντευκτήριο του ΚΑΠΗ και όσους προσέφεραν στην πραγματοποίηση της γιορτής και ιδίως το μέλος του ΚΑΠΗ Βούλα Ντακογιαννοπούλου, για την παραδοσιακή κεντητή βασιλοκουλούρα και το χριστόψωμο που ετοίμασε! 

Του Ηλία Γιαννόπουλου
Φωτογραφίες: Χάρης Αγριόπουλος


tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα