Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σβόμποντα: Κανένας Ευρωπαίος δεν έχασε σεντ βοηθώντας την Ελλάδα


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα, επεσήμανε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, μιλώντας στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Relaunching Europe» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
«Δεν είμαι ευνοϊκός, είμαι δίκαιος» δήλωσε, αναφερόμενος στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα και έχει διαπιστώσει τα βήματα που έχουν γίνει.
Κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση και είπε ότι και ευρωπαϊκές Τράπεζες έδιναν δάνεια στη χώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δανειακό πρόβλημα. Επίσης απευθύνθηκε και στην τρόικα, ζητώντας να βοηθήσει κι αυτή την Ελλάδα.
«Μόνο μαζί μπορούμε να βγούμε από την κρίση» τόνισε, αναφέροντας ότι προβλήματα ανεργίας και μερικής απασχόλησης υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Χρειαζόμαστε την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται εμάς. Χρειάζεται μια Ευρώπη της αλληλεγγύης», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σβόμποντα αναφέρθηκε επίσης και στον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, υποστηρίζοντας ότι αν είχαν γίνει οι μεταρρυθμίσεις που ήταν τότε στις προθέσεις του, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα