Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Εκλογές έρχονται οσονούπω.

Μοιράζουν προεκλογικά πεντοχίλιαρα.
Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη η Παπανδρεϊκιά (τρομάρα της) έδωσε εντολή σε όλες τις διευθύνσεις του υπουργείου να μοιράσουν, από τώρα, το 100% των επιχορηγήσεων σε πολιτιστικούς συλλόγους, θέατρα, σωματεία κλπ, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έδιναν τους τελευταίους μήνες κάθε έτους, πλην ενός 10% που έπαιρναν ως προκαταβολή.
Τώρα θα τα πάρουν όλα μαζί.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Βασιλειάδη, που μοιράζει, από τώρα και εκτάκτως, όλες τις επιχορηγήσεις σε ερασιτεχνικά σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες.
Από την πλευρά της το σούργελο της Θεσσαλονίκης,
η Νοτοπούλου μοιράζει προεκλογικά πεντοχίλιαρα σε υπαρκτούς και ανύπαρκτους συλλόγους και σωματεία.
Οι ρουσφετολογικές επιχορηγήσεις υποτίθεται ότι εντάσσονται σε πρόγραμμα του Υπουργείου με τον τίτλο Νεανικές Δράσεις, αλλά φυσικά καμία σχέση δεν έχουν τα χρήματα που μοιράζει η υποψήφια Δήμαρχος με δράσεις νέων ανθρώπων.
Οπως, για παράδειγμα, τα χρήματα που δόθηκαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέφυρας, για να οργανώσει γιορτή προς τιμήν του Αγίου Τρύφωνα ή τα 5 χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν στον όμιλο Φίλοι ΕΡΤ Σερρών, για να οργανώσει Γιορτή Τέχνης.
Οι ρουσφετολογικές επιχορηγήσεις αυτές είναι μόνο 2 από τις συνολικά 43 προτάσεις που επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης στα πλαίσια του έργου Νεανικές Δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ.
Παρουσιάστηκαν μάλιστα σε ειδική εκδήλωση στην αποθήκη 17 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου μάθαμε ότι συνολικά υποβλήθηκαν 64 προτάσεις. Αλλά όσοι δεν πήραν χρήματα, δεν πρέπει να ανησυχούν.
Παράλληλα έδωσε (λες και τα πληρώνει από την τσέπη της) 7.000 ευρώ στην Επμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Σερρών, άλλες 7 χιλιάδες ευρώ στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Τυρολόης Σερρών αλλά και 5 χιλιάδες ευρώ για τον Ομιλο Ουνέσκο Σερρών.
Στίς 30 Νοεμβρίου 2018 υπέγραψε ακόμα απόφαση για επιχορήγηση ύψους 4.000 ευρώ στην «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νομού Θεσσαλονίκης» για τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης – έκθεσης γλυπτικής.
Το σωματείο ΑΣΤΕΡΙ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο με φιλανθρωπικές φιλοδοξίες, που στόχο έχει να κατασκευάσει ένα Μουσείο Παπουτσιού στη Θεσσαλονίκη. Δώστε και στο Αστέρι...
Ο φορέας ΠΥΘΙΑ ΑΜΚΕ από το Κοκκινόχωμα Καβάλας ασχολείται με σεμινάρια.
Το πλέον πρόσφατο στο οποίο μετέχει αφορά «σεμινάριο φυλάκων ιδιωτικής ασφάλειας επιπέδου 2 & προστασίας τρίτου προσώπου – VIP Security» και θα γίνει στην Ελευθερούπολη. Πεντοχίλιαρο και στην Πυθία!
Πιο κερδισμένο όλων, όμως, και με διαφορά, ήταν το δίκτυο YOUTH NEST, για το οποίο εγκρίθηκε το ποσό των 18.600 ευρώ προκειμένου να διοργανωθεί μια βραδιά στο Διοικητήριο και να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης το κτίριο.
Σημειωτέον, οπως γράφει το Protagon, είναι ότι το κτίριο βρίσκεται στο ίδιο σημείο περισσότερο από έναν αιώνα και στην εν λόγω εκδήλωση δεν μετείχαν περισσότεροι από 200 Θεσσαλονικείς.
Η οξυδερκής Νοτοπούλου υποσχέθηκε ότι θα τρέξουν και άλλα προγράμματα.
Τα κορόϊδα οι έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν.
Λεφτά υπάρχουν αδέρφια. Εκλογές έρχονται οσονούπω.
Harris Kodopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα