Μια σειρά ευνοϊκών αλλαγών ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για τις συ χηρείας. Ειδικότερα θα καταργηθεί η διάταξη , η οποία απαγόρευε σε χήρους νεώτερους των 55 ετών να λάβουν το βοήθημα. Η διάταξη αυτή οδεύει πλέον προς κατάργηση και είναι πιθανό να επανέλθει σε ισχύ μόνον όταν η ανεργία στη χώρα μας πιάσει μονοψήφιο νούμερο (δηλαδή κάτω από 10%).
Υπενθυμίζεται πως το ηλικιακό όριο των 55 ετών που έθεσε ο νόμος Κατρούγκαλου ίσχυσε πρώτη φορά για θανάτους ασφαλισμένων ή συνταξιούχων που επήλθαν από 13 Μαΐου 2016 και μετά.
Οι επιζώντες σύζυγοι, οι οποίοι την στιγμή του θανάτου ήταν πάνω από 55 ετών πήραν την σύνταξη δια βίου.
Όσοι ήταν κάτω από 55 αλλά έχουν ανήλικα παιδιά έως 18 ετών ή παιδιά σπουδαστές
έως 24 ετών δικαιούνται να λαμβάνουν την σύνταξη χωρίς διακοπή για όσα χρόνια τα παιδιά είναι ανήλικα ή σπουδάζουν και σε κάθε περίπτωση για μια 3ετία τουλάχιστον.
Αντίθετα, όσοι χήρες/χήροι ήταν την στιγμή του θανάτου 52-55 ετών και δεν έχουν ανήλικα παιδιά ή παιδιά – σπουδαστές έως 24 ετών, πήραν την σύνταξη χηρείας για μια 3ετία.
Μετά την 3ετία η σύνταξή τους πρέπει να διακοπεί και να επαναχορηγηθεί όταν γίνουν 67. Το ίδιο σύστημα ισχύει και για χήρες / χήρους που ήταν κάτω από 55 την στιγμή του θανάτου, αλλά θα έχουν συμπληρώσει τα 55 όταν το παιδί τους ενηλικιωθεί ή όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του. Κι αυτοί θα δικαιούνται να λάβουν την σύνταξη δια βίου όταν γίνουν 67. dikaiologitika
Σαν σήμερα 11/1, Το «απέραντο φρενοκομείο» από τη Στάση του Νίκα μέχρι το
Βρώμικο 1989 υπήρχε πάντα· απλά άλλαζαν οι τρόφιμοι…
-
Ελλάς, ένα «απέραντο φρενοκομείο» από τη Στάση του Νίκα μέχρι το Βρώμικο
1989… Η Ελλάδα του 1989 ξυπνούσε και κοιμόταν συζητώντας για ένα σκάνδαλο
που είχε...
Πριν από 40 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα