Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή δημοσιεύματα για την υπεξαίρεση κονδυλίων από τα ταμεία του Δήμου


Εξηγήσεις από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και κάνουν λόγο για προμήθεια λογισμικού αξίας εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο, ζήτησαν εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, χαρακτήρισε ψευδή και συκοφαντικά τα δημοσιεύματα και κάλεσε τη δικαιοσύνη να βάλει τάξη και τη Θ΄ Δ.Ο.Υ. να δώσει στοιχεία για τη δήθεν αγορά λογισμικού στο Δήμο.
"Η διοίκηση επέτρεψε τη μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης", είπε η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου και ζήτησε να γνωστοποιηθεί το ύψος των υπεξαιρεθέντων από το Δήμο. Ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τον δήμαρχο να απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι τις εκλογές, ενώ ο Αγάπιος Σαχίνης, από την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, έθεσε ερωτηματικά για ενδεχόμενη διασύνδεση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης με αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλους Δήμους. Να αναλάβει τις ευθύνες του κάλεσε τον δήμαρχο ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ ο Θωμάς Ακριβόπουλος, από την παράταξη του ΛΑΟΣ, εξέφρασε τη λύπη του για όσα συμβαίνουν και κάλεσε τον δήμαρχο να αποκαλύψει εκείνους που στρέφονται εναντίον του.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα