Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πρόστιμα και ποινές φυλάκισης....Προς απαγόρευση της μαντήλας ακόμη και στους δρόμους κινείται το Βέλγιο


ΑΠΕ
Βρυξέλλες

Την απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντήλας σε όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμη και στους δρόμους, προωθεί το Βέλγιο με νομοθεσία που θα επισύρει την επιβολή προστίμων και ποινών φυλάκισης από μία έως επτά ημέρες. Το Βέλγιο θα καταστεί η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει τη μαντήλα στο δρόμο...

Η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βελγίου αναμένεται να υπερψηφίσει το μεσημέρι της Τετάρτης νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, το οποίο κατατέθηκε από το κόμμα των Φιλελεύθερων και έχει την υποστήριξη του πεντακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού.

Βάσει του νομοσχεδίου, τα άτομα που εμφανίζονται σε δημόσιο χώρο με ολόκληρο ή ένα μέρος του προσώπου τους καλυμμένο ή κρυμμένο από ένδυμα με τρόπο ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή ακόμη και με ποινή φυλάκισης από μία έως επτά ημέρες.

Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως το Καρναβάλι και οι οποίες έχουν εγκριθεί με δημοτική απόφαση.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στον όρο «δημόσιος χώρος» θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλοι οι δρόμοι, οι δημόσιοι κήποι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις ή τα κτίρια δημόσιας χρήσης.

Μετά την έγκρισή της από την Επιτροπή Εσωτερικών η απαγόρευση θα τεθεί προς επικύρωση από την Ολομέλεια της Βουλής, πιθανότατα στις 22 Απριλίου.

ΠΗΓΉ:ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα