Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Επιταχύνονται οι συγχωνεύσεις/καταργήσεις δημόσιων οργανισμών



Με στόχο τη μείωση δαπανών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών
Ρεπορτάζ: Νίκος Υποφάντης

Περισσότεροι από 200 δημόσιοι φορείς αξιολογήθηκαν και τέθηκαν συγκεκριμένοι χρονικοί στόχοι για την οριστική απόφαση συγχώνευσης ή κατάργησης των περισσότερων από αυτούς.

Οι πρώτοι που καταργούνται είναι το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Οικονομικών, η Ακαδημία Γραμμάτων & Επιστημών, η Ιόνιος Ακαδημία και το Διαπανεπιστημιακό Συμβούλιο Έρευνας του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενοποιούνται οι διοικήσεις 16 Οργανισμών σε 3 κατηγορίες: Γεωργική Έρευνα - Κατάρτιση – Ενημέρωση, Τρόφιμα και Πληρωμές – Έλεγχοι.

Επίσης, το Πολυκλαδικό – Πολυτεχνολογικό κέντρο, θα συμπεριλάβει φορείς Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Βιομηχανικής Έρευνας.

Τέλος, ο Ενιαίος Φορέας Τυποποίησης – Μετρολογίας θα συμπεριλάβει τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης, το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την κατάργηση διευθύνσεων και τμημάτων των 18 υπουργείων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, αφενός γιατί απασχολούν υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους και αφετέρου γιατί δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.
πηγή: Σκάϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα