Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σε απολογία ο Ευγ. Παπαδόπουλος, πρώην γραμματέας του υπ. Απασχόλησης....

Σε απολογία ο Ευγ. Παπαδόπουλος, πρώην γραμματέας του υπ. Απασχόλησης
Σε απολογία για υπόθαλψη εγκληματία εκλήθη από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Γ. Λέκκα ο πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος σχετικά με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία.

Το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση μετά τις καταθέσεις του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ Αγ. Σημαιοφορίδη και της πρώην γενικής διευθύντριας του Ταμείου Παναγιώτας Καραδήμα οι οποίοι υποστήριξαν ότι το Σεπτέμβριο του 2006 είχε τηλεφωνήσει στον κ. Σημαιοφορίδη και του συνέστησε να επιστήσει την προσοχή στον κ. Πρινιωτάκη για τις μεγάλες προμήθειες που εισέπραττε η χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις» στις συναλλαγές της με τα ομόλογα.

Ο κ. Παπαδόπουλος αρνείται ότι έγινε το τηλεφώνημα αυτό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημερομηνία ήταν η έναρξη των εκδηλώσεων της 71ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ο ίδιος βρισκόταν με αυξημένες υποχρεώσεις στη συμπρωτεύουσα. Για την υπόθεση των ομολόγων, πρόκειται να απολογηθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα και ο ιδιοκτήτης της ΝΑΜ (North Asset Management) Γ. Παπαμαρκάκης ο οποίος ήρθε από το Λονδίνο και πήρε προθεσμία από τον εφέτη ανακριτή.
πη¨γή:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα