Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

"Χτύπησαν" ξανά οι ληστές εστιατορίων


Ξαναχτύπησε αυτή τη φορά στην Βαρυμπόμπη, η συμμορία που ληστεύει εστιατόρια. Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα τόυ Σαββάτου, σε εστιατόριο στη Βαρυμπόμπη, κρατώντας Καλάσνικοφ και καραμπίνα.

Αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, κατευθύνθηκαν στη μοναδική παρέα που βρισκόταν στο κατάστημα και στην οποία καθόταν ο ιδιοκτήτης και αφού τους απείλησαν με τα όπλα, άρπαξαν περίπου 1.000 ευρώ. Αμέσως μετά υποχρέωσαν τους θαμώνες να τους δώσουν τα κινητά και τα ρολόγια τους.

Οι ληστές λίγο πριν επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο που τους περίμενε ο συνεργός τους, πυροβόλησαν, στον αέρα, δύο φορές για εκφοβισμό.

Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε περίπου ενάμιση μήνα που ληστές χτυπούν εστιατόριο. Οι δράστες έχουν ληστέψει ένα εστιατόριο στο Κολωνάκι, ένα στη Κηφισιά και δυο στην Πάρνηθα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για σπείρα.

Το θράσος των ληστών έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οι κακοποιοί δεν διστάζουν να πυροβολήσουν ή και να σκοτώσουν για να αρπάξουν χρήματα.

Αστυνομικοί της ομάδας "Δίας" το πρωί της Δευτέρας βγαίνουν στους δρόμους με στόχο να μειωθεί η εγκληματικότητα. Τα προγράμματα στα οποία έχουν εκπαιδευτεί οι αστυνομικοί της ομάδας περιελάμβαναν, ληστεία, έλεγχο σε κτίριο και υψηλό έλεγχο κινδύνου σε οδηγό ιχ.

Στην Αθήνα θα περιπολούν 2.004 αστυνομικοί και στη Θεσσαλονίκη 444. Η κάθε ομάδα στελεχώνεται από τέσσερις αστυνομικούς που θα επιβαίνουν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Η Αθήνα έχει χωριστεί σε 167 τομείς με βάση και το χάρτη εγκληματικότητας της κάθε περιοχής, ενώ οι περιπολίες θα γίνονται σε τρεις βάρδιες, το 24ωρο.
ΠΗΓΉ:ΜΕΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα