Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η ώρα της ελληνοποίησης αμνοεριφίων...


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους στις εισόδους της χώρας, μια εβδοβμάδα πριν το Πάσχα προκειμένου να σταματήσει κυκλώματα που μεταφέρουν αμνοερίφια από βαλκανικές χώρες στην Ελλάδα και στη συνέχεια τα βαφτίζουν ελληνικά.

Πριν από λίγες μέρες ένα τέτοιο φορτίο εντοπίστηκε στα Γρεβενά και ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη.

Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, επιτήδειοι αγοράζουν ζωντανά αρνιά και κατσίκια από τρίτες χώρες με 10 έως 15 ευρώ το ζώο, στην συνέχεια τα σφάζουν και τα πωλούν ως ελληνικά βγάζοντας τεράστια κέρδη. Τα κυκλώματα πληρώνουν έως 1,5 ευρώ το κιλό για το σφάγιο ενώ στον Έλληνα καταναλωτή το πωλούν ακόμη και πάνω από 11 ευρώ.

Λόγω της κρίσης πάντως πολλοί είναι οι Έλληνες καταναλωτές που ταξιδεύουν ως την Βουλγαρία και τα Σκόπια με μοναδικό κίνητρο να εξασφαλίσουν πιο φθηνό οβελία για το πασχαλινό τραπέζι.

Διαβάστε σχετικό κείμενο

Στην Ελλάδα οι κτηνοτρόφοι πωλούν το αρνί 5,5 ευρώ το κιλό, οι έμποροι πωλούν στους κρεοπώλες 8 ευρώ το κιλό, με αποτέλεσμα στον καταναλωτή να φτάνει τουλάχιστον 10 ευρώ.

Το κατσίκι πωλείται από τον κτηνοτρόφο 6,5 ευρώ το κιλό, οι έμποροι το πωλούν 9 στους κρεοπώλες και στους καταναλωτές φτάνει τουλάχιστον 11 ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι οι τιμές είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με το κόστος με αποτέλεσμα να εξανεμίζονται οι ελπίδες τους για κέρδος λόγω της εορταστικής περιόδου.

Το ...χρηματιστήριο του αρνιού θα πάρει "φωτιά" μέσα στη μεγάλη εβδομάδα. Οι καταναλωτές παρακολουθούν επιφυλακτικοί με την ελπίδα να μην είναι αυτοί οι μεγάλοι χαμένοι του Πάσχα.
ΠΗΓΉ: ΤΟ ΜΕΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα