Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

O Νικόλα Πιοβάνι στο Μέγαρο Μουσικής ....


Για μια συναυλία με τις γνωστές αγαπημένες συνθέσεις του θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στις 29 Απριλίου, ο Νικόλα Πιοβάνι, βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική του στην ταινία "La Vita e Bella" ("Η ζωή είναι ωραία") του Ρομπέρτο Μπενίνι). Σ' αυτή τη μοναδική συναυλία θα συνοδεύεται από 5μελή μπάντα και θα ερμηνεύσει τις πιο γνωστές συνθέσεις του από τη μεγάλη και γόνιμη πορεία του.
Το ελληνικό κοινό, όπως και το ευρωπαϊκό έχουν αγαπήσει τις μελωδίες του και τον έχουν κατατάξει ως έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής. Εμείς έχουμε έναν επιπρόσθετο λόγο να τον θεωρούμε δικό μας!!!

Ο Νικόλα Πιοβάνι έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα. Μαθήτευσε δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος τον παρουσίασε στο ελληνικό κοινό το 1979, στο Φεστιβάλ Ανωγείων, κι αργότερα πάλι ο Μάνος Χατζιδάκις τον σύστησε στον Φεντερίκο Φελίνι για να γράψει μουσική στις ταινίες του "Intervista" και "Τζίντζερ και Φρεντ".

Ο συνθέτης, που έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με διάσημους σκηνοθέτες, όπως οι Νάνι Μορέτι, Τζουζέπε Τορνατόρε, Μάριο Μονιτσέλι, αδελφοί Ταβιάνι, Μπίγκας Λούνα και Ντούσαν Μακαβέγιεφ, ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική του κινηματογράφου, το 1970, με το "Nel nome del padre" του Μάρκο Μπελόκιο. Έχει, επίσης, γράψει μουσική δωματίου, για θέατρο, τηλεόραση και μπαλέτο.

Εκτός από το Όσκαρ, που κέρδισε, έχει προταθεί για τα βραβεία GRAMMY και CESAR. Από το 2008 είναι Ιππότης των Γραμμάτων και των Τεχνών του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού.
πηγή ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα