Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΟΛ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ....

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΟΛ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
Οι αριθμοί λένε αλήθεια
ρεπορτάζ: Θανάσης Λιοντζόπουλος

Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε, καθώς ο Παναθηναϊκός θέλει άλλον έναν βαθμό για να χριστεί και τυπικά πρωταθλητής. Οι αριθμοί όμως των 28 αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας που έχουν γίνει μέχρι τώρα τον δικαιώνουν και δείχνουν γιατί φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου.

22 ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ. Έγινε... 22άρης στα γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού. Τα 22 γκολ είναι η καλύτερη επίδοση σκόρερ από την περίοδο 2003-04 και μετά, όπου ο Τζιοβάνι είχε φτάσει τα 21 τέρματα. Ο Γάλλος έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τους τρεις πρώτους σκόρερ των «ερυθρολεύκων» (8 Μήτρογλου, 6 Ντάρμπισιρ, 4 Ντουντού).

10 ΟΙ ΝΙΚΕΣ εντός και εκτός έδρας! Παράλληλα ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα.

51 ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΚΟΛ του Παναθηναϊκού που τα προηγούμενα χρόνια στηριζόταν κυρίως στην άμυνά του, φέτος άλλαξε στυλ παιχνιδιού και φιλοσοφία, ποντάροντας πολλά στην επίθεσή του, που έβγαζε «φωτιές». Οι πράσινοι δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη έχουν 8 περισσότερα γκολ από τον δεύτερο Ολυμπιακό, 10 από την ΑΕΚ και 15 από τον ΠΑΟΚ! Σε 24 από τα 28 παιχνίδια έχει πετύχει γκολ!

6 ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΕΤΟ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού φέτος. Ο Αργεντινός που την πρώτη του χρονιά (2008-09) στην Ελλάδα έπαιξε με τον Ολυμπιακό ως δανεικός είχε πετύχει μόλις ένα γκολ και του είχαν δώσει τον χαρακτηρισμό «χασογκόλης». Πραγματικά, σε κάποιες φάσεις χάνει γκολ από αυτά που λέμε ποδοσφαιρικώς «δεν χάνονται». Όμως η συνεισφορά του φέτος είναι μεγάλη, καθώς πέτυχε έξι γκολ που είναι και προσωπικό ρεκόρ καριέρας, ενώ κάποια από αυτά ήταν αρκετά κρίσιμα (0-1 στην Κομοτηνή με Πανθρακικό στο 79΄). Έχει μοιράσει και 3 ασίστ.

25.872

Αυτός είναι ο μέσος όρος των εισιτηρίων που έκοψε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα και φυσικά είχε μεγάλο μερίδιο στη μέχρι τώρα πορεία του και ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός που ακολουθεί σε εισιτήρια έχει 21.420. Ο μέσος όρος των «πρασίνων» θα ανέβει κι άλλο, καθώς στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή που ακολουθεί αναμένεται να γίνει το... αδιαχώρητο και είναι πιθανό να φτάσει και σε sold out (περίπου 61.000 εισιτήρια).

113 ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΟΥΤ προς την αντίπαλη εστία έχει κάνει ο Τζιμπρίλ Σισέ, σχεδόν διπλάσια από τον δεύτερο συμπαίκτη του! Με 52 σουτ ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

2.439

ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του Τζιμπρίλ Σισέ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Ακολουθεί ο Κώστας Κατσουράνης με 2.372 και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τζόρβας με 2.337. Όταν αποκτήθηκε μάλιστα το προηγούμενο καλοκαίρι, πολλοί είχαν αναφερθεί στους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε στα πόδια του και ποντάριζαν ότι πρόκειται για «κουτσό άλογο». Η συγκομιδή του σε γκολ, αλλά και οι συμμετοχές του, ήταν η καλύτερη απάντηση του σχεδόν 29χρονου Γάλλου.

5 ΤΑ ΓΚΟΛ που πέτυχε μέχρι τώρα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αλλά και οι ασίστ που μοίρασε ο Θεσσαλονικιός. Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ στις ασίστ, ενώ ακολουθούν με 4 οι Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης και Κώστας Κατσουράνης. Μην ξεχνάμε όμως ότι ο Σάλπι παίζει ως δεξί χαφ (με την ΑΕΚ στο πρώτο ματς είχε παίξει κορυφή και είχε πετύχει το χρυσό γκολ).

32/155 ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ επιτυχημένες σέντρες έχει ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης. Ο Σεμπάστιαν Λέτο έχει κάνει περισσότερα γεμίσματα (169), ωστόσο μόνο οι 28 βρήκαν τον στόχο.

Με καλύτερο ποσοστό επιτυχίας, αλλά λιγότερες προσπάθειες ακολουθεί ο Σωτήρης Νίνης (21/81).

440 ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ πάσες που έγιναν από δύο αμυντικούς χαφ!

Τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Κώστα Κατσουράνη, που δείχνει και την ποιότητα του κέντρου του Παναθηναϊκού. 17 ΤΑ ΓΚΟΛ που έχει δεχθεί η «πράσινη» άμυνα, η οποία έχει τη 2η καλύτερη επίδοση. Η άμυνα του Παναθηναϊκού έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη κριτική. Από την ώρα μάλιστα που δεν ήρθε το hummer, ούτε ο killer και ο Μέλμπεργκ πήγε στον Ολυμπιακό, οι Σεντρίκ Καντέ, Χοσού Σαριέγκι, Λουκάς Βύντρα και Νίκος Σπυρόπουλος δέχτηκαν τα περισσότερα πυρά.



Κόουτς, γιατί δεν παίζω;

Παράπονα στον Νίκο Νιόπλια επειδή δεν αγωνίζεται έκανε ο Μάτε Σιμάο στην προπόνηση! «Πιστεύω ότι αξίζω μια θέση στην 11άδα, αλλά δεν με χρησιμοποιείς.

Ποιος είναι ο λόγος;» ήταν η ατάκα που ξάφνιασε τον προπονητή και τους υπόλοιπους, για να πάρει την απάντηση του Νιόπλια: «Εγώ είμαι ο προπονητής και αποφασίζω. Βάζω αυτούς που πιστεύω ότι είναι οι καλύτεροι». Στον Παναθηναϊκό θέλουν να δουν θετικά τα παράπονα του παίκτη από τη Μοζαμβίκη, όμως δεν αποκλείεται να κρύβονται και προθέσεις...

αποχώρησης, οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν με τον μάνατζέρ του μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Οι Σκόκο και Τζαβέλλας βρίσκονται στο στόχαστρο των «πρασίνων», αλλά θα γίνει λίγο αργότερα το μεταγραφικό... μπάσιμο
πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα