Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ξεκίνησε ο αγώνας για τα "γαλάζια δαχτυλίδια"

Μπορεί στο χώρο της αυτοδιοίκησης να υπάρχουν ακόμα μια σειρά από αβεβαιότητες, κυρίως για το πώς θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, ελέω «Καλλικράτη», όμως Ρηγίλλης και Νέα Δημοκρατία μπαίνουν σιγά σιγά στο κλίμα των εκλογών.Ο ανταγωνισμός για το «γαλάζιο» δαχτυλίδι έχει ανάψει για τα καλά σε όλους τους Δήμους, ενώ στη Μεσσηνία έχουν αρχίσει να καταγράφονται οι πρώτες εσωκομματικές αναταράξεις και να βγαίνουν στο φως τα πρώτα ονόματα εν δυνάμει υποψήφιων δημάρχων.
Η μεγάλη μερίδα του ενδιαφέροντος ανήκει, δικαιωματικά θα λέγαμε, στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος, αν υιοθετηθούν όσα ακούγονται, με τον «Καλλικράτη» θα μετατραπεί σε Νομαρ-χία.Από την πλευρά του σημερινού δημάρχου Παν. Νίκα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για εκ νέου υποψηφιότητά του. Ίσως γιατί παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται, οι σχέσεις του με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά μάλλον δεν έχουν εξομαλυνθεί. Παρά το «αγκάθι», όμως, αυτό ο κ. Νίκας δεν κρύβει την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος. Όπως υποστηρίζεται από το περιβάλλον του, θέλει να διεκδικήσει μία ακόμη τετραετία για να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει στο Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Τα όποια προβλήματα, όμως, στη σχέση του δημάρχου με τον πρόεδρο του κόμματος έχουν ανοίξει την… όρεξη σε μια σειρά από «γαλάζια» στελέχη, με αποτέλεσμα η αποστολή βιογραφικών στη Ρηγίλλης τους τελευταίους μήνες να αυξάνεται με… γεωμετρική πρόοδο. Από τους πρώτους που φαίνεται να ενδιαφέρονται για το… νέο Δήμο Καλαμάτας είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» Ντ. Τσερώνης. Με… προίκα τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με το Δ. Αβραμόπουλο, τη μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική του πορεία, αλλά και τη θητεία του στο κόμμα, οι φίλοι του υποστηρίζουν ότι είναι εκ των πλέον βασικών διεκδικητών στην κούρσα της υποψηφιότητας. Με σύμμαχο τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ενδιαφέρον για το Δήμο Καλαμάτας εμφανίζεται να διατηρεί και ο σημερινός δήμαρχος Άριος Γ. Γιαννακόπουλος, ενώ ένα τμήμα στελεχών και μελών του κόμματος ζητά να εκτιμηθεί η πιθανότητα υποψηφιότητας για το μεγαλύτερο Δήμο του νομού από στέλεχος που βρίσκεται ήδη στη δημοτική ομάδα της σημερινής πλειοψηφίας.Σε κάθε περίπτωση, ο σημερινός δήμαρχος Παν. Νίκας φαίνεται να έχει το… πρώτο χέρι για το χρίσμα, αφού αναγνωρίζεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη Ν.Δ. να τον αποκηρύξει για την πρώτη θητεία του στο Δήμο, η οποία κρίνεται ως ικανοποιητική.
Εκτός, όμως, από την Καλαμάτα, την όρεξη των «γαλάζιων» αιρετών έχει ανοίξει και ο γειτονικός Δήμος Μεσσήνης. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, αυτοί που ζητούν στη νέα του μορφή, υπό τον «Καλλικράτη», να οδηγηθεί με καινούργιο υποψήφιο. Μάλιστα, τα ονόματα που ακούγονται για να πάρουν τη θέση του Κ. Σπυρόπουλου είναι αυτά του αντινομάρχη Στ. Αναστασόπουλου και του προέδρου της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Χρ. Ριζά. Από την άλλη πλευρά, δυσαρεστημένη για τον τρόπο που φαίνεται να οικοδομείται η μεταρρύθμιση των ΟΤΑ στη Μεσσηνία είναι και η δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη. Κι αυτό, γιατί βλέπει ότι στο νέο τοπίο που υφαίνεται δεν πρόκειται να έχει πρώτη θέση. Ενδεικτικό είναι και το επεισόδιο που καταγράφηκε με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Διον. Αλευρά τις προηγούμενες ημέρες. Σε συζήτηση για τον «Καλλικράτη» μεταξύ των αιρετών της Μεσσηνίας τον κατηγόρησε ότι είναι αυτός που προλειαίνει το έδαφος για την ενσωμάτωση του Δήμου της σε άλλον και ειδικότερα στο Δήμο Μεσσήνης. Μάλιστα, φαίνεται να αναζητά από την πλευρά της νέο ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού, αφού, σε κάθε περίπτωση, η θητεία της μέχρι σήμερα στο Δήμο Μελιγαλά κρίνεται απ’ όλους ως πετυχημένη.
Τέλος, για το Δήμο Πύλου, ένα από τα φαβορί για να θέσει υποψηφιότητα θεωρείται εδώ και καιρό ο αντινομάρχης Δημ. Καφαντάρης.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα