Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σε μονιμες διακοπες ο Καραμανλης ....


Από τα Ζαγοροχώρια στις Αλπεις, ύστερα στη Μονεμβασιά και από κει στην Ιταλία. Κατάκοπος από την... επανίδρυση του κράτους, ο Καραμανλής πήρε από την επομένη των εκλογών τα όρη και τις θάλασσες.
Από τα Ζαγοροχώρια στις αυστριακές Αλπεις και ύστερα επιστροφή για... χαλάρωση στη Μονεμβασιά και τώρα νέες ταξιδιωτικές περιπέτειες. Τόσο κουρασμένος πια ο Κ. Καραμανλής από τη... μοναδική διακυβέρνησή του, που από την επομένη των εκλογών έχει πάρει τα όρη και τις θάλασσες, αλλά δεν λέει να συνέλθει.

Ραφήνα - Μαβίλη
Ακόμα κι αν έχουν ειπωθεί για εκείνον αρκετές..
υπερβολές, είναι αλήθεια ότι θα προτιμούσε αντί να μένει εγκλωβισμένος στο «αποπνικτικό Μαξίμου», να περνάει από τα αγαπημένα του μπαρ για ποτό, μεζέδες και κουβεντούλα, κατά προτίμηση αντροπαρέας. Από τη στιγμή που δραπέτευσε από τη μάχιμη εμπροσθοφυλακή, έχει αποσυρθεί στη Ραφήνα μοιράζοντας τον χρόνο του μεταξύ της οικογένειάς του, της Νατάσας, των διδύμων και του γραφείου της πλατείας Μαβίλη, όπου ενημερώνεται σε καφενειακό στυλ για τα τρέχοντα και συζητά με στενούς συνεργάτες, χωρίς ωστόσο να ανοίγει τα χαρτιά του για το «αύριο».

Στη λιακάδα...
Μοιραία, οι εμφανίσεις του, από τις πολιτικές στήλες των εφημερίδων, έχουν μετατοπιστεί στα θέματα γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Την περασμένη Τετάρτη το τέως πρωθυπουργικό ζεύγος με τα τέκνα του και τη συντροφιά του ζεύγους Γιάννη και Χριστίνας Βαληνάκη, θεάθηκε στο Ρίο, όπου αρκετοί άνθρωποι τους είδαν να απολαμβάνουν την εαρινή αιθρία, κουβεντιάζοντας ανέμελα. Η σκόνη της πολιτικής δεν σκιάζει τώρα τις ανέφελες ημέρες του Κ. Καραμανλή. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μετά το Ρίο, η οικογένεια επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής και πέρασε απέναντι, στην Ιταλία, όπου θα περάσει τις γιορτές του Πάσχα.

... και στη Μεγάλη Ελλάδα
Ακολουθώντας τα εγχώρια στερεότυπα, ο κ. Καραμανλής λατρεύει να οδηγεί ο ίδιος το αυτοκίνητό του. Ετσι έβαλε πλώρη για τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, σε μια κίνηση ψυχολογικά ερμηνεύσιμη. Οποιος δεν μπορεί να παινευτεί για τα δικά του έργα, μπορεί άνετα να βρει παρηγοριά στα ένδοξα πλην φυλλορροημένα κλέη της «Μεγάλης Ελλάδας»... Κι αφού «δεν έχει πια για εκείνον καμία οδό», ο τέως πρωθυπουργός ζει ήσυχα τις μέρες του δείχνοντας παραδόξως ότι δεν τον κυνηγούν οι πολιτικές Ερινύες. Καμιά μέριμνα δεν τον απασχολεί. Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να ζήσει τη ζωή του. Αφού όμως πρώτα βύθισε στην απόγνωση τη δική μας...
Ο Κουμπάρος
πηγή: VETO 300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα