Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Νίκησε Ατρόμητο, «αγκάλιασε» τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ...


«Αγκαλιά» με τον τίτλο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» νίκησαν 3-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και, σε συνδυασμό με τη «γκέλα» του Ολυμπιακού με τη Ξάνθη, αλλά και την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λάρισα, θέλουν ένα βαθμό στα επόμενα δύο ματς (Ηρακλή εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός) για να φτάσουν και μαθηματικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο 18΄ ο Σαλπιγγίδης έκανε το 1-0, στο 74΄ ο Σισέ με πέναλτι το 2-0 κι ένα λεπτό πριν το τέλος ο Λέτο το τελικό 3-0. Ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες στην φάση του πέναλτι, λόγω αποβολής του Ολιβέιρα με 2η κίτρινη.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα το ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 9΄, με το δεξί σουτ του Λέτο από το ύψος του πέναλτι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Μιχαηλίδης. Οι «πράσινοι» πέτυχαν γκολ στο 13΄ με τον Σισέ, αλλά σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Γάλλος πήρε τη μπάλα από θέση οφσάιντ.

Όσο περνούσε η ώρα το ματς γινόταν όλο και πιο ανοικτό. Στο 18΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Σαλπιγγίδη, που πήρε το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Μιχαηλίδη στο δυνατό σουτ-φάουλ του Σισέ και σκόραρε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ (0-1). Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους «πράσινους», που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και χωρίς να απειληθούν έκλεισαν το ημίχρονο με το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Ζιλμπέρτο Σίλβα νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μιχαηλίδη, ενώ στο 50΄ ο Φαβάλι πλάσαρε τον Τζόρβα, αλλά το πόδι του Καντέ έστειλε τη μπάλα κόρνερ, στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων σε όλο το παιχνίδι. Στο 68΄ ο Τζόρβας απέκρουσε πολύ δύσκολα το μακρινό σουτ του Σαρμιέντο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 74΄ με πέναλτι του Σισέ (το κέρδισε ο Καραγκούνης, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο), ενώ στην φάση ο Ολιβέιρα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κάκου και άφησε τον Ατρόμητο με 10 παίκτες. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 89΄ ο Λέτο, μετά από ασίστ του Σισέ.

Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Ολιβέιρα, Τάτος, Μπρίτο - Βύντρα

Κόκκινες: 74΄ δεύτερη κίτρινη Ολιβέιρα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο (54΄ Σκόνδρας), Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (70΄ Περόνε), Μελισσάς, Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Τάτος (66΄ Μπρίτο), Ολιβέιρα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (86΄ Κλέιτον), Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (71΄ Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βύντρα, Σεϊταρίδης (84΄ Μπίαρσμιρ), Κατσουράνης
πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα