Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπεξαίρεση των 3 εκατ. ευρώ από την ΑΤΕ Κυπαρισσίας

Για τον Ιανουάριο του 2020 αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας η δίκη υπεξαίρεσης χρημάτων από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Κυπαρισσίας το Σεπτέμβριο του 2011, με βασική κατηγορούμενη την τότε διευθύντρια.
Η υπόθεση είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις τότε και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Θάρρους» εκείνες τις μέρες, το ποσό της υπεξαίρεσης είχε ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Από προθεσμιακούς λογαριασμούς
Από τον έλεγχο που είχε διεξαγάγει το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικής Επιθεώρησης της τότε ΑΤΕbank, μόνο για τα έτη από το 2003 έως και το 2006 η υπεξαίρεση φέρεται να αγγίζει το 1,6 εκ. ευρώ. Οι δύο επιθεωρήτριες που είχαν αναλάβει τον έλεγχο στο

κατάστημα της Κυπαρισσίας είχαν κάνει «φύλλο και φτερό» 12 συγκεκριμένους προθεσμιακούς λογαριασμούς, από τους οποίους είχαν υπεξαιρεθεί υψηλά χρηματικά ποσά.
Είχε υπολογισθεί ότι αυτό γινόταν επί σειρά ετών (υπολογίζεται τουλάχιστον 8 με 10 χρόνια). Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνονταν αλλεπάλληλες υπεξαιρέσεις από προθεσμιακούς λογαριασμούς, ενώ παρουσιάζονταν «χαρτιά» και «παραστατικά», τα οποία ψευδώς εμφάνιζαν πως όλα γίνονται και είναι καλώς στους λογαριασμούς αυτούς.

Καταδίκες
Πρωτόδικα η διευθύντρια είχε κριθεί ένοχη και της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης. Μαζί με τη διευθύντρια είχαν καταδικαστεί άλλα έξι άτομα. Μάλιστα, σύμφωνα με το thebest.gr, στο πρώτο δικαστήριο η κατηγορούμενη διευθύντρια είχε εμφανιστεί μόνο μια φορά κατά την ακροαματική διαδικασία, χωρίς ποτέ να απολογηθεί και να δώσει στη δικαιοσύνη τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από τους επιθεωρητές της τράπεζας, η διευθύντρια εξαφανίστηκε κινώντας τις υποψίες, όμως λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε μαζί με το δικηγόρο της στα κεντρικά της ΑΤΕ. Τότε πήρε την ευθύνη για κάποιες συγκεκριμένες πράξεις που είχαν γίνει στο υποκατάστημα της τράπεζας και διαβεβαίωσε ότι θα βρισκόταν στη διάθεση των Αρχών, προκειμένου να δώσει όλες τις εξηγήσεις που θα χρειάζονταν. Παρ’ όλα αυτά, εξαφανίστηκε και πάλι.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν στελέχη του υποκαταστήματος της τράπεζας.  Της Βίκυς Βετουλάκη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα