Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν 5 από τους 10 συλληφθέντες για διακίνηση ναρκωτικών

Την προφυλάκιση πέντε εκ των δέκα συλληφθέντων διέταξε ο ανακριτής Καλαμάτας, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, μετά την απολογία τους για τις κατηγορίες συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καλλιέργειας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων χασίς.
Την υπόθεση εξιχνίασε την προηγούμενη εβδομάδα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο παρακολούθησης, με εξειδικευμένα μέσα. Αρχικά είχαν συλληφθεί 13 άτομα, όμως τρία εξ αυτών, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, δεν παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθερα.
Οι υπόλοιποι δέκα, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες συμμετοχής στην εγκληματική

οργάνωση, Σαββάτο, Κυριακή και χθες Δευτέρα απολογήθηκαν στον ανακριτή.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι 10 συλληφθέντες είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, ενώ τους αποδίδουν την καλλιέργεια 3.219 δενδρυλλίων κάνναβης, που είχαν εντοπίσει το προηγούμενο διάστημα, και 2,1 κιλά χασίς.
Στον ανακριτή
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίστηκε για τους δέκα, αφορά σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος αγρότης από τους Γαργαλιάνους, στον οποίο οι αστυνομικοί αποδίδουν ηγετικό ρόλο. Μάλιστα, τον συνδέουν με τη χασισοφυτεία των 1.142 χασισόδεντρων που βρέθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 στην περιοχή των Γαργαλιάνων. Στη φυτεία αυτή είχαν συλληφθεί και πρόσφατα καταδικάσθηκαν σε ισόβια ένας 51χρονος από τη Μεθώνη και ένας 48χρονος από τους Γαργαλιάνους. Στη χασισοφυτεία οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει υπερμεγέθη, πολυκλαδικά δέντρα κάνναβης που έφταναν μέχρι και τα 4,5 μέτρα ύψος. Ο 49χρονος αγρότης μαζί με τον έναν συλληφθέντα έχουν απασχολήσει και παλαιότερα για καλλιέργεια φυτείας.
Μαζί με τον 49χρονο αγρότη οι αστυνομικοί κατηγορούν πως εμπλέκονται στην καλλιέργεια φυτειών ένας 61χρονος επιχειρηματίας από τους Γαργαλιάνους κι ένας 53χρονος άνεργος από το Κορυφάσιο. Σε αυτούς τους δύο, μαζί με τον 49χρονο, αποδίδεται η καλλιέργεια των 2.071 χασισόδεντρων στην παραλία του Βρωμονερίου, την οποία εντόπισαν οι αστυνομικοί φέτος τον Αύγουστο. Αμφότεροι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Τέλος, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, όπως και οι προηγούμενοι τρεις, ένας 39χρονος αγρότης από τη Μεσσήνη και ένας 59χρονος αγρότης από του Κεφαληνού.
Με περιοριστικούς όρους
Μετά τις απολογίες τους ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ένας 40χρονος αγρότης από τη Μεσσήνη, ένας 41χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Μεσσήνη, ένας 58χρονος άνεργος από την Κυπαρισσία, ένας 49χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Καλαμάτα κι ένας 52χρονος άνεργος από του Χανδρινού.
Της Βίκυς Βετουλάκη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα