Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα μεταφοράς προθεσμίας υποβολής δήλωσης επαγγελματικών λογαριασμών

Το αίτημα της για μεταφορά της προθεσμίας υποβολής δήλωσης επαγγελματικών λογαριασμών στους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας έκανε γνωστό με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.).
Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Στις 12 Δεκεμβρίου 2018, λήγει η προθεσμία υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης επαγγελματικών λογαριασμών.
Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης σχετικά με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς και αρκετές επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερώσει μέχρι στιγμής τους λογιστές – φοροτεχνικούς τους με τα απαραίτητα στοιχεία, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης

επαγγελματικών λογαριασμών τουλάχιστον μέχρι τις 28/2/2019 και να υπάρξει εκ νέου νέα ενημέρωση του κοινού σχετικά με το ποιοι είναι υπόχρεοι έτσι ώστε να προβούν στην δήλωση των επαγγελματικών λογαριασμών τους.”
Υπενθυμίζεται ότι για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ για την υποβολή δήλωσης πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών το πρόστιμο είναι 100 ευρώ.
Πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.
Κάθε επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην ηλεκτρονική εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών (ΕΤΛ) τον/τους επαγγελματικούς λογαριασμούς σε μορφή IBAN όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, όπως πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.
Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται να ξεκινήσει διασταυρώσεις ανάμεσα στη λίστα των υπόχρεων και στον κατάλογο όσον δήλωσαν εντός προθεσμίας τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα