Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς τα Φιλιατρά με τα δέντρα σχολείων και συλλόγων

Από τα Φιλιατρά δόθηκε Χριστουγεννιάτικος τόνος στην Τριφυλία με τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα μαθητών και συλλόγων που ομορφαίνουν από το απόγευμα της Παρασκευής την πόλη και συγκεκριμένα την πλατεία Δημαρχείου, μπροστά από το επιβλητικό Ρολόι!
Το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε η αυθεντική Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Φιλιατρών, μια πρωτότυπη και πρωτοποριακή ιδέα την οποία είχε η Νηπιαγωγός και πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Βιβή Παντελάκη, και η οποία υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά σκορπίζοντας χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.
Η γιορτή στολισμού και φωτισμού των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στην πλατεία Δημαρχείου στα Φιλιατρά αποτελεί πλέον θεσμό. Θεσμό δημιουργίας, χαράς, αλληλεγγύης, δίδοντας εορταστικό τόνο και ξεχωριστό χρώμα στην πόλη!
Τα σχολεία και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων έφτιαξαν και στόλισαν το δικό τους δέντρο στην πλατεία του Δημοτικού Καταστήματος. Μια δραστηριότητα δημιουργική, που συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με φαντασία και ευχαρίστηση! Υλικά όπως ύφασμα, ξύλο, χαρτί, πλαστικά μπουκάλια, χάντρες, υλικά υπολογιστών και τεχνολογίας, βιβλία, σκούπες, μανταλάκια, σκάλες, παλιά αναγνωστικά, όλα έγιναν δέντρο και στολίδια από τους πολυμήχανους κατασκευαστές τους. Από το μεσημέρι μέχρι νωρίς το βράδυ, η πλατεία του Δημοτικού Καταστήματος γέμισε παιδιά, νέες και νέους, που έστησαν τα δέντρα των σχολείων τους και τα στόλισαν περίτεχνα! Μόλις νύχτωσε, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, έδωσε το σύνθημα κι έγινε η φωταγώγηση των δέντρων!Το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από εκπληκτικό! Δέντρα κατασκευασμένα με τις πιο πρωτότυπες ιδέες από φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά κοσμούν τα Φιλιατρά, από τη δημιουργική έκφραση και εικαστική αντίληψη και προσέγγιση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και μελών συλλόγων! Η φωταγώγηση των δέντρων έγινε για όλα μαζί και το θέαμα ήταν, πραγματικά, εντυπωσιακό! Μαθήτριες και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια κι έψαλλαν τα κάλαντα!
Γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών προσέφεραν γλυκίσματα σε όλους, ενώ ο δήμος Τριφυλίας γλύκανε περισσότερο την εκδήλωση και βραδιά με ζεστή σοκολάτα!
Καθυστερημένος, μετά τη φωταγώγηση των δέντρων, αφίχθη στο σημείο ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος συνομιλώντας με εκπαιδευτικούς και γονείς που είχαν παραμείνει στο χώρο, τους συνεχάρη για τις δημιουργίες τους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας, Γιάννης Κατσούλας και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης.
Για χθες στις 7:00μμ είχε προγραμματιστεί άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών (σ.σ. για την τοποθέτηση του οποίου προκλήθηκε και μια «εμπλοκή» καθώς σημειώθηκε αντίθεση του δήμου αλλά τελικά η διάθεση, βούληση και προσφορά του Συλλόγου ήταν καταλυτική) στην κεντρική πλατεία με τραγούδια από τους μαθητές των σχολείων και χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης. Στα σπιτάκια της πλατείας των Φιλιατρών φιλοξενήθηκαν χθες από το πρωί παζάρια και χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
Χθες, από το πρωί έως το απόγευμα, στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων φιλοξενήθηκε Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. 
Σήμερα, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ο Γυμναστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων διοργανώνει παιδικό πάρτι στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης.
Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να γίνει άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία, με χορό από τη Σχολή Τέχνης του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και τη Χορωδία «Πολύμνια».
Του Ηλία Γιαννόπουλου, Το Θάρρος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα