Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Παρατηρητήριο Κοινωνικών Θεμάτων θα ιδρυθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη φτώχεια, την ανεργία, την περιθωριοποίηση


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η διάσταση της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έγινε στην εν λόγω συνάντηση γνωστοποιήθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής προνοιακών δομών και φορέων σε όλες τις Ενότητες της Περιφέρειας, η οποία και θα δημοσιοποιηθεί.
Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι ξεκινά η διαδικασία για την δημιουργία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρατηρητηρίου κοινωνικών θεμάτων, στο οποίο θα γίνεται επικαιροποίηση κάθε έξι μήνες παραμέτρων που αφορούν στην ανεργία, την φτώχεια, την περιθωροποίηση, τις εξαρτήσεις, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και γενικά κάθε σε είδος κοινωνικών προβλημάτων με στόχο να διαμορφώνεται και να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις διαμορφούμενες ανάγκες η κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας.
ΤΕΒΑ: 9.926 ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την αποδοχή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνιών Υποθέσεων του αιτήματός της για την αύξηση προϋπολογισμού των πράξεων του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ – FEAD), διαχειρίζεται συνολικούς πόρους 9.128.382,03 ευρώ την περίοδο 2019 – 2022 για την
– προμήθεια και διανομή τροφίμων (νωπών και μακράς διάρκειας) και βασικής υλικής συνδρομής (είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά / βρεφικά είδη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας,
– παροχή συνοδευτικών μέτρων / δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ή / και κοινωνικών έκτακτων αναγκών με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των ωφελουμένων
– διοικητική και διαχειριστική υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προς τις υποχρεώσεις ως δικαιούχου των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων (επικεφαλής εταίρου των Κοινωνικών Συμπράξεων Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας), καθώς και τη δυνατότητα υλοποίησης στοχευμένων δράσεων δημοσιότητας.
Ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ είναι δυνητικά όλοι οι ωφελούμενοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ) που επιθυμούν τη στήριξή τους από το πρόγραμμα, η σύνθεση των οποίων επικαιροποιείται κάθε μήνα μέσω των διαδικασιών του ΕΕΕ.
Οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιούνται έως 31/12/2022.
Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία του έργου, ο συνολικό αριθμός των ωφελούμενων στις τρεις Π.Ε. είναι 14.898 -στην Αργολίδα 2.358, στη Λακωνία 2.614 και στη Μεσσηνία 9.926.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα