Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου, ο Μπιν Λάντεν «στηρίζει» τον Τζορτζ Μπους τζούνιορ στην προεκλογική του εκστρατεία


Είχαν απομείνει 4 ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ, το 2004, όταν εμφανίστηκε τηλεοπτικά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και όσα είπε έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Μπους!
Ήταν 29 Οκτωβρίου του 2004, όταν ανάμεσα στους μονομάχους Μπους και Κέρι για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ μπήκε ένας καταλυτικός παράγων: Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν…
Λίγες μέρες απόμεναν πριν από τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ο Νο1 καταζητούμενος στον κόσμο, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, υπεύθυνος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, βγήκε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα και έκανε εκρηκτική – σαν βόμβα – την παρουσία του. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ούτε λίγο ούτε πολύ, απείλησε με νέες επιθέσεις τις ΗΠΑ, ανάλογης ισχύος με εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου.
«Οι λόγοι παραμένουν οι ίδιοι», είπε ο γενειοφόρος τρομοκράτης, που κατηγόρησε τον Τζορτζ Μπους τζούνιορ για εξαπάτηση του λαού του και παραπληροφόρηση μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.
«Η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους μοιάζει με άλλες διεφθαρμένες αραβικές κυβερνήσεις», έλεγε το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.



Ο Μπιν Λάντεν πρόσθετε υπεροπτικά ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου θα ήταν λιγότερο δραματικές εάν ο Τζορτζ Μπους ήταν περισσότερο προσεχτικός.
Και προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι η ασφάλειά τους «…δεν εξαρτάται ούτε από τον κ. Μπους, ούτε από τον κ. Κέρι αλλά από την αμερικανική πολιτική. Ο λόγος να επαναλάβουμε όσα συνέβησαν υφίσταται»!
Επίσης στο μήνυμα – διάγγελμα, ο Μπιν Λάντεν ξεκαθάρισε ότι «οι πρώτες σκέψεις για μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν μετά την ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο το 1982».
Δεν είχε γίνει γίνεται σαφές τότε, ο ακριβής χρόνος της μαγνητοσκόπησης του βίντεο.
Η απάντηση των μονομάχων
Γρήγορα οι δύο υποψήφιοι των αμερικανικών εκλογών, σήκωσαν το γάντι και απάντηση στην προκλητική ηγετική ομιλία του Μπιν Λάντεν: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι «οι απειλές των τρομοκρατών δεν θα καταφέρουν να εκφοβίσουν τους Αμερικανούς» και ότι «ο πόλεμος κατά της διεθνούς τρομοκρατίας μπορεί να κερδηθεί». Από την πλευρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα Τζον Κέρι τόνισε ότι «οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τους τρομοκράτες».
Σύμφωνα με τον αραβικό τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζατζίρα, το βίντεο του αρχηγού της Αλ Κάιντα ελήφθη στο Πακιστάν. «Μια μέρα πριν από την μετάδοσή του, άγνωστος άφησε το μήνυμα του Μπιν Λάντεν στα γραφεία του σταθμού στο Ισλαμαμπάτ».

Ο Μπους κέρδισε προβάδισμα έναντι του Κέρι, από το τηλεοπτικό μήνυμα 
του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Στο βίντεο, του οποίου αμερικανοί ειδικοί δεν αμφισβητούν την αυθεντικότητα, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν πήρε για πρώτη φορά θέση στα χτυπήματα της Νέας Υόρκης την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και ουσιαστικά ανέλαβε την ευθύνη.
Αρωγός στην προσπάθεια του Μπους!
«Σε περίπτωση που ο Μπιν Λάντεν ήθελε να βλάψει με τις δηλώσεις του τον αμερικανό πρόεδρο, τότε διέπραξε ένα μεγάλο λάθος», είχε δηλώσει τότε ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον Άλαν Λίχτμαν. «Το γεγονός ότι αποπροσανατολίζει τους Αμερικανούς από το Ιράκ είναι καλό για τον Μπους».
Πράγματι με τις δηλώσεις του ο αρχηγός της Αλ Κάιντα επανέφερε στο επίκεντρο της αμερικανικής δημοσιότητας το θέμα της τρομοκρατίας, το οποίο ήταν το δυνατό χαρτί για τον Τζορτζ Μπους. Αποτέλεσμα; Ο Τζορτζ Μπους τζούνιορ, στις 3 Νοεμβρίου, ακριβώς πέντε ημέρες μετά την εμφάνιση του Μπιν Λάντεν εκλεγόταν ξανά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα