Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ο Αντετοκούνμπο Τσολιαδάκι Με Την Ελληνική Σημαία – Το Άγνωστο Άλμπουμ Του


Αντετοκούνμπο: Το άγνωστο άλμπουμ του Γιάννη από τα Σεπόλια, που έγινε ο πρώτος Eλληνας, αλλά και ο νεότερος μη Αμερικανός που συμμετείχε ως βασικός παίχτης σε All Star Game.
Η ιστορία του μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μόλις στην ηλικία των 22 ετών, ήδη ανήκει στην ελίτ του NBA, καθώς έγινε ο πρώτος Eλληνας, αλλά και ο νεότερος μη Αμερικανός που συμμετείχε ως βασικός παίχτης σε All Star Game.
Εκανε τη γαλανόλευκη να ξεχωρίζει ανάμεσα στις σημαίες των άλλων ξένων παιχτών που έπαιξαν στο μεγαλύτερο μπασκετικό σόου του πλανήτη. Στην παρθενική του εμφάνιση μάλιστα ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας της Ανατολής. Πάτησε το υψηλότερο σκαλί της καριέρας του μέχρι την επόμενη επιτυχία του

.

Η Αμερική παραμιλάει, ενώ τα κατορθώματα του «Greek Freak» δεν αποκλείεται να κάνουν περισσότερους Αμερικανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα, τη χώρα που άνδρωσε το «φαινόμενο» Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Πριν από λίγες μέρες υπήρξε δημοσίευμα που ανέφερε πως εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων των ΗΠΑ υπογραμμίζουν ότι η πορεία του «Giannis» έχει δώσει ισχυρό προβάδισμα στον ελληνικό τουρισμό έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.



Ζωντανή διαφήμιση
Αλλωστε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ζωντανή διαφήμιση της Ελλάδας, κυρίως γιατί το έχει επιλέξει ο ίδιος. Κρατά ελληνικές σημαίες όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, εκφράζει την αγάπη του για την πατρίδα, καθιστώντας τον εαυτό του τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρα μας, ενώ τον έχουν παρουσιάσει ως… 13ο Ελληνα θεό και το μέλλον του αναμένεται μακρύ και πολλά υποσχόμενο. Μια αγάπη που προφανώς την απέκτησε μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον από τους μετανάστες γονείς του, οι οποίοι όμως ένιωθαν σεβασμό για τη χώρα που τους υποδέχτηκε.
Αυτό αποδεικνύεται και από την πρόσφατη ανάρτηση της μητέρας του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως τους δασκάλους και καθηγητές που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην άριστη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών της. Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο έγραψε: «Θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να ευχαριστήσουμε και να δώσουμε τα εύσημα στους Ελληνες δασκάλους που υποστήριξαν τα παιδιά μας στην εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα. Και πάλι σας ευχαριστούμε».



Το «Εθνος της Κυριακής» βρέθηκε στη γειτονιά που ξεκίνησαν όλα, τα Σεπόλια, εκεί που το γήπεδο με τη μορφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο φαίνεται πια σχεδόν από… δορυφόρο, και μίλησε με τους ανθρώπους που δίδαξαν και μεταλαμπάδευσαν την αγάπη για την Ελλάδα στον Γιάννη και στα αδέλφια του.
Η ζωή της οικογένειας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο έχουν πέντε γιους, τον Φράνσις, που παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο στη Νιγηρία, τον Θανάση, κι αυτός μπασκετμπολίστας στην Ισπανία, τον Γιάννη, τον Κώστα και τον βενιαμίν της οικογένειας Αλέξανδρο.



Απλός και ευγενικός
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λάτρευε το ποδόσφαιρο επειδή έπαιζε και ο πατέρας του. Ομως ήθελε ό,τι κάνει στον αθλητισμό να είναι μαζί με τον μεγάλο του αδελφό Θανάση, οπότε το μπάσκετ άρχισε να κερδίζει έδαφος σιγά σιγά στην καθημερινότητά του. Οταν πλέον άρχισε να ψηλώνει με εντυπωσιακή ταχύτητα και δεν μπορούσε να κοντρολάρει εύκολα τα πόδια του, η πορτοκαλί μπάλα έγινε η μοναδική του αγαπημένη.
Σήμερα υπάρχει σχέση λατρείας και το άστρο του Γιάννη θα «λάμπει» για πολλά ακόμη χρόνια. Ηταν ένα απλό παιδί, κάτι που φαίνεται και τώρα, ευγενικό, ήξερε να εκτιμάει πράγματα και δεν υπήρξε ποτέ αλαζόνας. Και μπορεί να μην είχε κλίση στα γράμματα, αλλά στον αθλητισμό είχε ένα απαράμιλλο πάθος.



Στην Ελλάδα αυτός και τα τρία αδέλφια του γεννήθηκαν, μπουσούλησαν, περπάτησαν και πρωτοέπαιξαν μπάλα ή μπάσκετ σε κάποιο απομεινάρι αλάνας ή γηπεδάκι των Σεπολίων. Εκεί έμαθαν την αλφαβήτα. Τη δική μας αλφαβήτα.



Πατρίδα για τα παιδιά αυτά δεν είναι η χώρα καταγωγής τους, αλλά το μέρος, ο τόπος και οι αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας. Περιουσία του Γιάννη δεν είναι μόνο τα συμβόλαια του NBA.
Αυτά λύνουν τα οικονομικά προβλήματα, αλλά για τον 22χρονο μπασκετμπολίστα η αποδοχή, η συντροφικότητα, η αγάπη που πήρε και έδωσε όταν ήταν ακόμη παιδί, είναι ο κρυμμένος «θησαυρός» που κουβαλάει μαζί του στις αποσκευές και στην ψυχή του. Ακούγοντας τον Γιάννη να μιλάει ελληνικά μαζί με τα αδέλφια του νιώθεις να πραγματοποιείται αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι, ότι «Ελληνες είναι αυτοί που μετέχουν στη δική μας παιδεία» με την ευρεία έννοια του όρου.



Ακόμη και τα ονόματα των παιδιών, όπως και η βάπτισή τους, αναδεικνύουν την πρόθεση των γονιών να ενσωματωθούν πλήρως στην τοπική κοινωνία και να λάβουν ελληνική μόρφωση. Και όχι μόνο…
Πηγή:fanpage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα