Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους – Στη Μητρόπολη από τις 10:00 το λαϊκό προσκύνημα


Το «τελευταίο αντίο» στη Φώφη Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 56 ετών, θα απευθύνουν σήμερα πολίτες, συνεργάτες της, αλλά και σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, που θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία συνοδεύοντας την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στο τελευταίο της ταξίδι.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος για σήμερα. Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, όπως και στις πρεσβείες της χώρας σ΄ όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στη Φώφη Γεννηματά.
Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και αμέσως μετά η ταφή της στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Στην εξόδιο ακολουθία αναμένεται να παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής καθώς και εκπρόσωποι των θεσμικών αρχών της χώρας.
Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.
Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.
Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα