Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα ζητούν οι ξενοδόχοι


Να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με επιστολή που έστειλε προς τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, και η οποία κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, μετά τις αλλαγές που έγιναν στους όρους λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης πρέπει να γίνουν οι εξής αλλαγές:
-Οι χώροι στους οποίους διεξάγονται συνέδρια να λειτουργούν και αυτοί στο 100% της δυναμικότητας τους. Οι ξενοδόχοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες είναι παράλογο η πληρότητα να ανέρχεται στο 80%, ενώ στα κέντρα διασκέδασης στο 100%»
-Να επιτραπεί η έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών. «Έχουμε υποβάλει το συγκεκριμένο αίτημα αμέτρητες φορές και ιδίως μετά τις πρόσφατες αλλαγές αδυνατούμε να αντιληφθούμε, γιατί ακόμα δεν έχει επιτραπεί η λειτουργία τους», σημειώνει η Ομοσπονδία.
-Να παρέχεται η δυνατότητα και στα ξενοδοχεία που διαθέτουν μόνο ένα χώρο εστίασης να τον ορίσουν ως χώρο μόνο για εμβολιασμένους- νοσήσαντες (για διαμένοντες και εξωτερικούς πελάτες).
«Η άμεση επίλυση των ζητημάτων αυτών είναι ζωτικής σημασίας για τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία στα αστικά κέντρα, στους ορεινούς προορισμούς κ.λπ., που τώρα επί της ουσίας ξεκινούν σταδιακά τη λειτουργία τους», καταλήγει η επιστολή της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα