Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Αταλάντη: Εξαπάτησαν 66χρονη και της πήραν 25.000 ευρώ


Θύμα απάτης έπεσε μια 66χρονη στην Αταλάντη. Επιτήδειοι επιστράτευσαν τα γνωστά… τηλεφωνήματα για δήθεν τροχαία για να «πείσουν» την ηλικιωμένη να τους δώσει χρήματα.
Το περιστατικό συνέβη στις 25 Οκτωβρίου. Η 66χρονη δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής άκουσε μία φωνή να της λέει πως το παιδί της έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πως για να μην μπλέξει με την δικαιοσύνη θα έπρεπε να πληρώσει.
Εκείνη πήγε στην τράπεζα της Αταλάντης και έκανε ανάληψη 25.000 ευρώ. Στη συνέχεια συνάντησε τον απατεώνα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και του παρέδωσε τα χρήματα.
Λίγο αργότερα συνειδητοποίησε την απάτη και ενημέρωσε την αστυνομία. Όπως αποδείχθηκε ο δράστης ήταν ένας 25χρονος Βούλγαρος, σύμφωνα με το tvstar.gr.
Οι αστυνομικοί κινήθηκαν πολύ γρήγορα και σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στη Βουλγαρία, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στη γείτονα χώρα, έχοντας πάνω του 13 από τα 25 χιλιάρικα.
Επίσης οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν ακόμη έναν άνδρα, βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος είχε πάνω του 11.000 ευρώ.
Όπως αποδείχθηκε είχε παραλάβει τα χρήματα για να τα φυλάξει, χωρίς όμως να γνωρίζει από πού προέρχονταν. Το ποσό που βρέθηκε θα επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια του. Η υπόθεση έχει πάρει πλέον την δρόμο της δικαιοσύνης.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την απάτη εις βάρος της ηλικιωμένης στην Αταλάντη
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:
«Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής στην περιοχή της Αταλάντης.
Ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.
Ο δράστης τηλεφώνησε στο θύμα του και με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει εμπλακεί σε ατύχημα, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (25.000) ευρώ.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής, η οποία διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 25-10-2021, στην περιοχή της Αταλάντης.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω μαζί με έναν τουλάχιστον ακόμη συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα συγκάλυψης τροχαίου ατυχήματος, που έχει εμπλακεί συγγενικό της πρόσωπο, έπεισαν την παθούσα, να προβεί σε ανάληψη του χρηματικού ποσό των (25.000) ευρώ και ακολούθως να το παραδώσει στον κατηγορούμενο.
Γίνεται μνεία ότι ο ανωτέρω, συνελήφθη την 26-10-2021 από Αστυνομικές Αρχές της χώρας καταγωγής του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (13.000) ευρώ.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, βραδινές ώρες της 26-10-2021 σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού (11.000) ευρώ, στην κατοχή έτερου αλλοδαπού ομοεθνούς του, στον οποίο είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος προς φύλαξη, χωρίς ωστόσο ο ανωτέρω αλλοδαπός να γνωρίζει την προέλευσή του.
Το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στη νόμιμη κάτοχό του, ενώ θα υποβληθεί αίτημα Δικαστικής Συνδρομής προκειμένου ανωτέρω δράστης να εκδοθεί στη χώρα μας. Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα