Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Η καταδίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα φέρνει ανατροπή στην υπόθεση του ιερέα της Μονής Πετράκη


H απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου - για την καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 3 μηνών - φέρνει εξελίξεις και σε άλλες υποθέσεις που αφορούν επιθέσεις με βιτριόλι

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την Έφη Κακαράντζουλα φαίνεται να οδήγησε την τακτική ανακρίτρια - που χειρίζεται τη δικογραφία για την επίθεση με καυστικό υγρό κατά επτά Μητροπολιτών στη Μονή Περράκη - να μετατρέψει την κατηγορία που είχε αποδώσει στον κατηγορούμενο υπό καθαίρεση ιερέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός «αναβάθμισε» την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι τελέστηκε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή - και όχι της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, για την οποία ο κατηγορούμενος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Ιούνιο.
Η κρίση της ανακρίτριας, φέρεται να βασίστηκε στις καταθέσεις των Μητροπολιτών αλλά και στα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που απέδειξαν ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.
Ο κατηγορούμενος έχει, πλέον, λάβει κλήση και πρόκειται να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη για τη νέα κατηγορία.
«Δεν ήθελα να βλάψω κανέναν»
Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει πως είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να βλάψει τον εαυτό του, αν και στη συνέχεια «θόλωσε» και το σκόρπισε στον αέρα.
Πιο συγκεκριμένα, στο απολογητικό του υπόμνημα είχε αναφέρει:
Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα