Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Την καθιέρωση της ημέρας της Υπαπαντής ως επίσημης αργίας αποφάσισε να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο


ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 23Η ΜΑΡΤΙΟΥ
Παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση να ζητηθεί η καθιέρωση της ημέρας της Υπαπαντής, 2ας Φεβρουαρίου, ως επίσημης αργίας της Καλαμάτας. Πιο συγκεκριμένα, να καθιερωθεί η “Παναγία Υπαπαντή” ως Πολιούχος της Καλαμάτας, με αργία για τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Παρουσιάστηκε πρόταση, μόνο όμως ως προβληματισμός, για την καθιέρωση ως επίσημης αργίας της 23ης Μαρτίου, ημέρας απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον Οθωμανικό έλεγχο. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος συμφωνεί για την καθιέρωση της Υπαπαντής ως Πολιούχου της Καλαμάτας, σε ό,τι αφορά όμως το αν θα καθιερωθεί αργία και για τις επιχειρήσεις σημείωσε, “για να υπάρξουν παρεξηγήσεις” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δεν έχει συζητηθεί τέτοιο θέμα μεταξύ τους.
Πρώτος τοποθετήθηκε για την καθιέρωση της 2ας Φεβρουαρίου ως επίσημης τοπικής αργίας ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος και ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του Μητροπολίτη και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Ο Βασίλης Τζαμουράνης τόνισε ότι θα έπρεπε να υπήρχε η δυνατότητα από τη νομοθεσία ώστε κάθε πόλη να μπορεί να έχει μία αργία για τη θρησκευτική γιορτή της αλλά και μία για κάποιο εξαιρετικό γεγονός που έχει σημειωθεί, όπως είναι η απελευθέρωση στις 23 Μαρτίου 1821 στην περίπτωση της Καλαμάτας.
Ο σύμβουλος της παράταξης του Μανώλη Μάκαρη, Χρήστος Αναστασόπουλος, από την πλευρά του τόνισε, χωρίς όμως να επιμείνει, ότι για σειρά λόγων θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην καθιέρωση της 23ης Μαρτίου ως επίσημης τοπικής αργίας.
Ο Δημήτρης Φαββατάς, σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Κοσμόπουλου και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι ο ίδιος έθεσε το θέμα της καθιέρωσης της 2ας Φεβρουαρίου ως επίσημης αργίας με αφορμή το γεγονός ότι φέτος ο διοικητής του ΕΦΚΑ δεν επέτρεψε στους εργαζόμενους του Οργανισμού να μην εργαστούν την ημέρα της Υπαπαντής, παρότι σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα η συγκεκριμένη ημέρα είναι άτυπη αργία.   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα