Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ελληνίδα στην κυβέρνηση Μακρόν, για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, το πόστο της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου


Mια Ελληνίδα, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, αναλαμβάνει καθήκοντας στο κυβερνητικό σχήμα του Εμανουέλ Μακρόν.
Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης της πρώτης κυβέρνησης μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Δημοκρατίας.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Κορίνθια και γιατρός (γυναικολόγος), η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.
Επίσης, την θέση του Ζαν Ιβ Λεντριάν καταλαμβάνει η Κατρίν Κολονά, διπλωμάτης και πρώην υπουργός επί Ζακ Σιράκ.
Στο υπουργείο Οικονομίας παραμένει ο Μπρούνο Λεμέρ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η διεθνώς διακεκριμένη Χρυσούλα Νικ. Ζαχαροπούλου, χειρουργός-γυναικολόγος, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, εκλέχθηκε ευρωβουλευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας, στις ευρωεκλογές του 2019, με το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, «La Republique en Marche».
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιάτο.
Με σπουδές στην Ιταλία, έχει αφοσιωθεί και έχει διακριθεί πάνω στο κομμάτι της ενδομητρίωσης.Το 2017 επισκέφθηκε την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε σε εκδήλωση με θέμα: «Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα».
Έχει ιδρύσει την Ένωση «Info Endometriosis» για την ενημέρωση και αντιμετώπιση της νόσου που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο.
Έχει τιμηθεί από τον τέως Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας» για την προσφορά της στην ενημέρωση της Κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε θέματα που άπτονται της Ιατρικής Επιστήμης και κυρίως της Ενδομητρίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα